Tek.no

Nyhet

Nye Panasonic Lumix GF7 har selfie-modus

Lanserer nytt speilløst systemkamera.

Panasonic
20 Jan 2015 13:25

Panasonic har lansert Lumix GF7, et nytt kompakt og lett systemkamera basert på den såkalte Micro Four Thirds-standarden. Sistnevnte er et samarbeid mellom Panasonic og Olympus om et kamerasystem for speilløse systemkameraer, som gjør at du kan bruke objektiver på tvers av alle kameraer med dette systemet.

Panasonic GF7. Foto: Panasonic

Selfie-modus og hoppedetektering

GF7 ser ut som et ganske tradisjonelt systemkamera, men har et par litt spesielle funksjoner. For det første er det mulig å vri den tre tommer store skjermen 180 grader slik at du kan ta bilder av deg selv. Kameraet går da automatisk i såkalt «selfie shot mode», slik at du skal kunne ta selvportretter i best mulig kvalitet.

Kameraet kan kobles sammen med en smartmobil eller nettbrett, og du kan kontrollere kameraet fra disse enhetene. Dermed kan du bruke mobiltelefonen som en slags fjernutløser til kameraet, for eksempel. Ved å aktivere «jump snap»-funksjonen vil smartmobilen detektere det høyeste punktet når du hopper, og gi beskjed til kameraet om å ta et bilde i det du er på det høyeste punktet.

Panasonic GF7. Foto: Panasonic

Stop motion

Bildebrikken i Panasonic GF7 har en oppløsning på 16 megapiksler, og kameraet kan ta opp video i Full HD (1920 x 1080).

Kameraet har ellers støtte for ansiktsgjenkjenning og automatisk fokus på ansikt eller øyne. Med programmet Time Lapse kan du filme endringer i en scene over lang tid, mens Stop Motion-funksjonen gjør det mulig å lage animasjonsfilmer med statiske objekter.

Innebygget Wi-Fi skal gjøre det enklere og raskere å dele bilder på sosiale medier, eller få dem over til smarttelefonen eller nettbrettet, slik at du kan vise dem der.

Lumix GF7 kommer i butikkene i mars til en anbefalt pris på 5 799 kroner. Da får du også med et 12-32 mm-objektiv på kjøpet. På Prisguide.no kan du sette opp prisvarsel, og få beskjed når Panasonic Lumix GF7 kommer i butikkene »

Vi testet forgjengeren:
Panasonic GF6: Panasonics minste har blitt større »

Panasonic GF7. Foto: Panasonic
Les også
Panasonic Lumix DMC-GF7: Dette kameraet er en ulv i fåreklær
Les også
Panasonic lover bedre bilder i dårlig lys
annonse

Les også