Tek.no

Nyhet

17-åring sendte væpnet politi på døra til spill-uvennene sine

Nå er han tatt.

CBS5
22 Mai 2015 17:00

I de senere årene har det dukket opp en mildt sagt idiotisk trend, der noen lurer tungt bevæpnet spesialpoliti til å troppe opp på døra til den eller de de ønsker å plage. Trenden har blitt oppkallt etter det amerikanske spesialpolitiet SWAT, og kalles «swatting».

Les om en SWAT-opplevelse:
– Broren min kunne blitt skutt på grunn av dere

Nå har en 17-åring fra Canada erklært seg skyldig i 23 tilfeller av swatting. Ofrene var stort sett motspillere i spill som League of Legends, og av disse var flesteparten yngre kvinner.

Spesielt utsatt var de som avviste eller ignorerte venneforespørslene hans i spillet og på Twitter.

To politiutrykninger på samme dag

I ett tilfelle fikk han ifølge Tri City News spesialpolitiet til å rykke ut til ei ung kvinne – og huset til foreldrene hennes – på samme dag.

Politiet i Tucson, der hun bor, fortalte at han ringte inn og sa at han hadde skutt foreldrene sine og forskanset seg i boligen hennes. Han sa også at han skulle skyte alle politifolk som nærmet seg.

Politiet gikk til full, væpnet aksjon mot kvinnens bolig.

Han plaget henne også ved å sende falske bestillinger til huset hennes og bryte seg inn i e-post og Twitter-kontoene hennes. Hun endte opp med å avbryte studiene sine etter å ha utviklet angst i forbindelse med hetsen.

Tenåringen skal også ha vært ansvarlig for bombetrusler, blant annet en der han sa han hadde skjult en bombe ved Space Mountain i Disneyland. Med det ødela han dagen for flere tusen gjester som måtte evakueres.

Canadieren har identifisert seg som et medlem av gruppen Lizard Squad, og brukt navnene «obnoxious» og «internetjesusob» på nettet. Førstnevnte passer jo veldig godt.

Ifølge rapporter fra rettsalen virket det ikke som han angret på det han hadde gjort. Han må tilbake i retten 29. juni for å få straffeutmålingen.

Gruppen tenåringen hevder å være medlem av har tidligere vært i media
De har blant annet tatt på seg ansvaret for et stort cyber-angrep på Nord-Korea »

(Kilde: Tri City News via Ars Technica)

annonse

Les også