Tek.no

Nyhet

Her er ukens spillanmeldelser

29 Jan 2011 05:26Først publisert 25 Juli 2009 06:00
annonse

Med den siste tidens dystre sommervær, er en mulighet å prøve ut nye spill. Her er noen av ukens spillanmeldelser fra Gamer.no.

Downfall

Plattform: PC
Karakter: 7/10

På tross av sin enkle presentasjon og varierte kvalitet på gåtene, er Downfall et minneverdig eventyrspill med en guffen og voksen historie som hekter deg og ikke gir slipp før det hele er over.


Spillet kan på mange måter minne litt om den obskure kultklassikeren Dreamweb, både ved sitt brutale fokus på vold, den tunge og deprimerende atmosfæren og den gnagende følelsen av at ting ikke er helt som de ser ut. Spillet er like mye en reise i hovedpersonens sinn som det er en redningsaksjon for hans kjæreste Ivy, og det er en reise du ikke bør være redd for å bli med på.
Hos Gamer.no kan du lese hele anmeldelsen.

Trine
Plattform: PC
Karakter: 8/10
Trine er en spennende blanding av fysikkbasert hjernetrim, action og plattformspill, og tilbyr et relativt åpent gameplay der du ved hjelp av spillfigurenes ulike egenskaper får stor frihet til å overkomme hindringene slik du ønsker det. Det er kanskje litt for lett å gå glipp av mye moro ved å sette kursen rett til mål, men så lenge du har selvdisiplin og oppdagelseslyst belønnes du rikelig for å utforske miljøene og finne veien til selv de mest utilgjengelige kroker.


Det hjelper utvilsomt også at Trine er et av de lekreste spillene jeg har sett, med flotte og fargerike detaljer som bør få selv de mest gretne spillerne til å smile. Den superkoselige musikken holder også et høyt nivå, og sørger sammen med grafikken for en herlig, eventyraktig stemning.
Hos Gamer.no kan du lese hele anmeldelsen.

Guitar Hero: Greatest Hits

Plattform: Xbox 360
Karakter: 7/10
Det var med en viss skepsis jeg så på spillcoveret til Guitar Hero: Greatest Hits for første gang, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg lurte på hvordan i alle dager de kunne rettferdiggjøre en slik samling så tidlig. På sett og vis har jeg fortsatt ikke blitt helt overbevist verken i den ene eller andre enden, men det er ikke til å stikke under en stol at uansett hvordan man ser på det så er dette er et fryktelig solid spill som kombinerer mange av de beste sangene og elementene fra de tidligere spillene til en ny superbastard.
Nå sitter jeg egentlig bare og håper at Activision ikke lar Guitar Hero-merkevaren stå på autopilot, drar en Michael Jackson og gir ut flere samleutgaver enn selvstendige produkter.
 


Hvis du verken har et behov for å spille en anseelig mengde av de tidligere sangene på det nye favorittinstrumentet eller et behagelig sted å bli introdusert for serien på så kan dette nemlig bli ganske kjedelig. Se over sangutvalget og tygg litt på hvor viktig det er for deg å kunne hamre løs som en psykopat på trommesettet til «Through The Fire and Flames». Til syvende og sist er det hvilke sanger du liker som bør avgjøre hvorvidt det er dette, Metallica-versjonen eller World Tour du bør hendle deg. For et av de tre bør man ha.
Hos Gamer.no kan du lese hele anmeldelsen.
The Humans
Plattform: PC
Karakter: 6/10
I The Humans: Meet the Ancestors får vi reise tilbake i tid – til 1992. Dette spillet er nemlig så godt som identisk med sin gamle spillforfar, og har ikke forsøkt å forandre eller forbedre konseptet på noen som helst måte. På samme måte som originalspillet er det med andre ord et intelligent hjernetrimspill som virkelig setter hjernen på prøve, samtidig som det har noen litt kjedelige plattformspill-elementer og tidvis mye irriterende repetisjon.


Dette er altså et spill som både gleder og frustrerer, og selv om det egentlig aldri har vært noen klassiker kan det absolutt være verd en titt om du trenger noen fargerike utfordringer for de små grå.
Hos Gamer.no kan du lese hele anmeldelsen.
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Plattform: Wii og Xbox 360
Karakter: 4/10
Harry Potter og Halvblodsprinsen er på ingen måter et godt spill. Eliksirblanding og utforsking av Galtvort vil nok gi den beinharde Harry Potter-tilhengeren noe å smile over, men resten av spillet er en uheldig løpetur mellom tre minispill. Historien i spillet er på langt nær forståelig for den uinnvidde og den fortelles i så sporadiske og få vendinger at selv den som har lest boka vil slite med å forstå hva som foregår.


Gruppedialogene er flaue og stive, og gjør sjelden noe som helst for å skyve fortellingen videre. Wii-versjonen har gode bevegelseskontroller, men pinlige grafiske feil. Rent bortsett fra dette er Xbox 360-versjonen helt identisk, om ikke hakket mer attraktiv for den som er ute etter noen enkle achievement-poeng.
Hos Gamer.no kan du lese hele anmeldelsen.

annonse

Les også