Tek.no

Nyhet

Tøff Pentax for tøff bruk

Tøff design og laget for å tåle mye.
24 Feb 2010 13:01

Pentax lanserer Optio W90 - nyeste modell i serien av vanntette kameraer. Nå tåler kameraet å bli brukt ned til 6 meters dyp, og er dermed fint til snorkling. Det tåler også fall fra opp til 1,2m, er beskyttet mot støv og kan brukes ned til -10 grader. Dette er spesifikasjoner som likner mye på det vi finner hos andre produsenter.

Les vår test av vanntette kameraer.

En litt fiffig funksjon er det Pentax kaller "digitalt mikroskop". Det er egentlig en makrofunksjon koblet med digital zoom. Nærgrensen er 1cm, som er ganske bra. Digital zoom er vi ikke spesielt glade i, for det gjør ikke annet enn å beskjære bildet. Men det som er spesielt på W90 er at det sitter tre LED-lamper på fremre kant av objektivet, som kan lyse opp små motiver som ellers havner i skyggen av kameraet. Det blir med andre ord langt lettere å ta bilder på så kort avstand som dette kameraet tillater. Dette høres ut som en smart løsning.

Ansiktsgjenkjenningen er oppgradert til å støtte inntil 32 ansikter, deriblant også hunder og katter. Kameraet kan stilles til automatisk å ta bilde når motivet vender seg mot kameraet.

Objektivet ser ikke ut til å være foldeobjektiv, slik vi finner på de fleste andre vanntette modeller. Det kan være positivt for bildekvaliteten. Brennviddene tilsvarer 28-140mm.

Bredformatskjerm - Bra til video.

Du kan ta opp video i HD 720p, og skjermen er i 16:9-format, som gjør at du får utnyttet alle 6,3cm når du tar opp video. Til gjengjeld får du ikke utnyttet hele skjermarealet når du fotograferer, da bildeformatet er standard 4:3. Skjermen blir dermed ganske liten når du fotograferer.

Vi har ikke fått oppgitt noen størrelse på kameraet,men det ser ganske lite ut, og har et meget tøft design, som nok vil tiltale mange. Det ser ut som et kamera du gjerne har med i skibakken eller sammen med snorkleutstyret.

Pentax Optio W90 får en veiledende pris på 2800 kroner, og blir å få kjøpt en gang i april.

Vil du ha noe som ser litt mindre røft ut? Sony lanserte nylig Cyber-shot DSC-TX5, et tilsvarende kamera i et ganske annet design.

Se oversikt over alle vanntette kompaktkameraer.

Les også
Vanntett og støtsikkert
annonse

Les også