Til hovedinnhold

Asus har lansert sin første smartklokke

...og et nytt nettbrett.

Asus lanserte i dag sin første smartklokke, på en pressekonferanse på IFA i Berlin.

Klokken har fått navnet Asus ZenWatch, og er i likhet med blant annet Motorola Moto 360 og LG G Watch basert på Googles Android Wear-plattform. På toppen av Google-grensesnittet har Asus lagt sitt eget Asus ZenUI-grensesnitt, som skal være spesielt utviklet for ZenWatch.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Asus ZenWatch er ment som et tilbehør til mobiltelefoner som kjører Android 4.3 eller høyere, og vil da kunne gi brukeren relevant og nyttig informasjon levert trådløst fra mobiltelefonen.

asus_3.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Den nye smartklokken er vanntett, og den har en 1,63-tommers buet skjerm. Du kan endre hvordan du vil at klokkevisningen skal se ut.

Selv om klokken skal kunne brukes med alle nyere Android-mobiler, vil de som eier Asus-mobiler få en del tilleggsfunksjonalitet via Asus ZenUI-grensesnittet.

Et innebygget aksellerometer gir deg statistikk over hvor mye aktivitet du har vært i, blant annet hvor mange skritt du har tatt, puls, trening og hvor mange kalorier du har forbrent.

Nytt nettbrett

asus_4.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Asus lanserte også nettbrettet MemoPad 7. Selskapet fortalte på pressekonferansen at de har lagt vekt på at nettbrettet skal være tynt, lett og at det skal tåle mye. Materialene er 50 prosent duralumin – en slags aluminiumslegering, og 34 prosent glassfiber.

ASUS MeMO Pad 7.Foto: Asus

Det sju tommer store nettbrettet er 8,3 millimeter tynt og veier beskjedne 269 gram. Skjermoppløsningen er 1200 x 1920 punkter, altså godt over det som skal til for å kunne kalle det for en Full HD-skjerm.

På innsiden av MemoPad 7 sitter det en ny 64-bit Intel Atom-prosessor med fire prosessorkjerner.

Nettbrettet blir tilgjengelig Europa til en pris som starter på 199 euro.

Les alle sakene fra IFA 2014 på vår samleside »

annonse