Tek.no

Nyhet

Dette er den første spillefilmen laget for Oculus Rift

Og du kan laste den ned gratis.

Jamwix/YouTube
20 Nov 2014 20:00

VR-brillene Oculus Rift har allerede blitt tatt i bruk på mange forskjellige områder i diverse eksperimentelle prosjekter, men fremdeles er det nok innen underholdning at brillene først og fremst vil finne sin plass.

På dette området jobbes det allerede intenst med ulike måter å implementere Oculus Rift i spill, men innen det andre store underholdningssegmentet, film, er det ennå ikke gjort like mange fremstøt. Som avisen Wall Street Journal melder har imidlertid det som skal være den aller første VR-spillefilmen sett dagens lys.

Filmen heter «Banshee Chapter» og er en spenningsfilm regissert av Blair Erickson, som har arbeidet både med film, spill og VR-teknologi i lang tid, og produsert av et studio som heter Jamwix.

Plasserer seeren «i scenen»

Produsenten ser ennå ut til å holde kortene noe tett til brystet når det gjelder de tekniske detaljene, men ifølge regissøren ble det brukt et 3D-kamera under produksjonen. Det ble altså ikke benyttet et 360-graders kamera, slik vi har sett i andre VR-video-løsninger.

Det innebærer selvsagt også at filmen, i motsetning til VR-spill, gir et begrenset synsfelt. Likevel skal det være mulig å bevege blikket et godt stykke både til høyre og venstre. I kombinasjon med steroskopisk 3D-effekt skal dette altså gi en følelse av å befinne seg «i scenen».

3D-teknologien som ble brukt skal være designet helt fra grunnen av for å gi en ekstra involverende seeropplevelse, men akkurat hva dette innebærer er som sagt noe uklart. Løsningen skal visstnok også kunne brukes av andre som måtte være interesserte i å lage VR-filmer.

Avatar-regissør har liten tro på VR-film

Filmen har allerede ligget ute på utviklersiden til Oculus VR en måneds tid, og den er gratis å laste ned om du er i besittelse av brillene og har lyst til å sjekke den ut. En videosnutt om filmen ser du for øvrig under artikkelen.

Det er ennå uvisst hvor gangbart VR-film egentlig er, mye på grunn av de iboende, tekniske begrensningene mediet har i forhold til spill. Det gikk en stund rykter om at regissør James Cameron skulle lage oppfølgeren til storfilmen Avatar i VR, men som blant andre TechRadar meldte for en stund siden er Cameron ikke spesielt begeistret for VR i film.

– Hva slags interaktivitet vil bli mulig for brukeren annet enn å bare stå der og titte seg omkring? Hvis du vil bevege deg gjennom en virtuelle virkelighet kalles det et spill, noe vi allerede har hatt i lang tid, sa Cameron den gang.

Oculus VR er ikke den eneste aktøren innen virtuell virkelighet: Google har gjort gigantinvestering i en nye og unik VR-teknologi »

Les også
Nå kan det blir fart i utviklingen av VR-grensesnittene
Les også
Mozilla lanserer VR-nettside for Oculus Rift
Les også
Slik skal Oculus Rift-sjefen gjøre VR til en suksess
annonse

Les også