Tek.no

Nyhet

Er AMDs neste generasjon rett rundt hjørnet?

Kommende toppkort kan komme rett etter nyttår.

Varg Aamo, Tek.no
11 Nov 2014 16:00

AMDs nåværende toppmodeller har vært på markedet siden i fjor høst, etter å ha blitt lansert med brask og bram på Hawaii i september. Det er med andre ord snart på tide med en serie nye toppmodeller, og et nylig treff på den indiske import- og eksportdatabasen Zauba tyder på at ting er på gang.

Her får vi nemlig fullt treff på C880 Fuji XT, som skal være av Canadisk opprinnelse. Etter AMDs oppkjøp av den canadiske skjermkortprodusenten ATI for flere år siden har de beholdt kontorene her, så dette passer veldig bra med at kortet som ble sendt faktisk er en kommende toppmodell.

Kommer trolig i starten av 2015

Hvis AMD følger tidligere lanseringsykluser på halvannet år kan vi vente kortet helt i starten av 2015. Da er det rundt halvannet år siden dagens toppmodell ble lansert, og tre år etter at de lanserte Radeon HD 7970.

Fuji XT er på ingen måter ferdigstilt, faktisk ryktes det om fire ulike kjøleløsninger som nå vurderes. Den ene har vi sett på Radeon R9 295x2, og er en hybridløsning med en ekstern radiator og egen kjøleblokk rett på skjermkortet.

I tillegg til Fuji XT, som altså er etterkommeren til dagens Hawaii-arkitektur, finner vi også Tonga XT på Zauba. Tonga XT ryktes å være hjernen i det ikke lanserte Radeon R9 285X.

På grunn av Nvidias lansering av GeForce GTX 970 skal AMD ha droppet lanseringen av R9 285X, og satser heller på en lansering sammen med resten av R9 300-kortene.

Det hittil drøyeste vi har sett fra AMD er Radeon R9 295x2 »

(Kilde: Videocardz.com og Zauba)

Les også
Så mye bedre er dette skjermkortet enn ditt gamle
Les også
Ytelsen til flere kommende toppkort lekket
Les også
Med roboter som denne produserer de 12 000 maskiner hver dag
Les også
Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI: Lekkert minikort for AMDs alt-i-ett-prosessor
Les også
Plantronics BackBeat PRO: Utfordrer Bose med trådløse hodetelefoner
Les også
Nye iMac klarer 5K-oppløsning med hele 60 bilder i sekundet
Les også
MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G Twin Frozr V: En lydløs kraftmaskin av et spillskjermkort
annonse

Les også