Tek.no

Nyhet

Disse artistene vinner Grammy, skal vi tro Spotify

Se favorittene og utfordrerne her.

montasje
4 Feb 2015 17:00

Førstkommende søndag, 8. februar, går musikkprisutdelingen Grammy Awards av stabelen for 57. gang. Dette er som musikkens Oscar-utdeling å regne i USA. En jury bestående av representanter fra den amerikanske musikkindustrien, skal velge vinnere i kategorier som Årets artist, Årets låt, Årets nykommer og så videre.

Nå har streamingtjenesten Spotify laget en oversikt over hvem de tro vil stikke av med prisene i fire av de gjeveste kategoriene, skriver BGR. Spådommene er basert på lyttevanene til 60 millioner brukere de siste året, og reflekterer i alle fall hva som har vært populært. De har også sett på hvor ofte en låt har blitt delt via Spotify i forhold til antall ganger låten har blitt streamet.

Riktignok er det ingen automatikk i at de mest populære artistene eller låtene vinner, men juryen tar utvilsomt stort hensyn til det.

Suksess for Sia?

Artisten som dukker opp flest steder i Spotifys oversikt er australske Sia, som frem til i år egentlig har vært bedre kjent som låtskriver. Hennes «Chandelier» er Spotifys favoritt til å vinne både Record of the Year (artist-pris) og Song of the Year (låtskriver-pris), ettersom dette er den Grammy-nominerte låten som har blitt spilt desidert mest av Spotify-brukerne det siste året.

Ed Sheerans album, kalt X, vil ifølge Spotifys spådom stikke av med Årets album-pris på Grammy Awards, mens Sam Smith blir kronet som Årets nykommer.

Her er Spotifys favoritter:

Samtlige låter er nominert på forhånd. Oversikten viser hvilke artister Spotify tror har best sjanse til å vinne, i rangert rekkefølge.

(Most Streamed) Record of the Year

 1. Chandelier – Sia
 2. Stay With Me – Sam Smith
 3. Fancy – Iggy Azalea feat. Charli XCX
 4. All About That Bass – Meghan Trainor
 5. Shake It Off – Taylor Swift**

(Most Streamed) Album of the Year

 1. Ed Sheeran – X
 2. Sam Smith – In The Lonely Hour
 3. Pharrell Williams – G I R L
 4. Beyoncé – Beyoncé
 5. Beck – Morning Phase

(Most Streamed) Song of the Year

 1. Chandelier – Sia
 2. Stay With Me – Sam Smith
 3. All About That Bass – Meghan Trainor
 4. Take Me To Church – Hozier
 5. Shake It Off – Taylor Swift**

Best New Artist

 1. Sam Smith
 2. Iggy Azalea
 3. Bastille
 4. HAIM
 5. Brandy Clark

Utfordrerne, basert på delinger

Spotify har også sett på antall delinger i forhold til avspillinger, og kommet frem til en såkalt Dark Horse-liste. Det vil si de som kanskje vil gjøre det enda bedre enn antall avspillinger skulle tilsi.

Record of the Year: Chandelier - Sia

Album of the Year: Pharrell Williams – G I R L

Song of the Year: Take Me To Church – Hozier

Best New Artist: Bastille

Har du Spotify, kan du høre alle de Grammy-nominerte artistene via denne spillelisten.

Oddstips?

Vi har tidligere sett at Microsofts talesøk Cortana har gjettet riktig både fotball-VM-resultater og utfallet av Scotlands folkeavstemning om uavhengighet. Sist uke meldte det amerikanske fotballspillet Madden NFL 15 riktig vinner og riktig resultat i årets Super Bowl.

Nå gjenstår det å se om Spotify også klarer å «se inn i fremtiden», og spå vinnerne av årets Grammy Awards. Kanskje det til og med kan lønne seg plassere en liten slant penger der du får best odds i forhold til rangeringen? Vi ønsker deg i så fall lykke til, og håper gevinsten tikker inn på mandag!

Spotify slår iTunes i Europa
For første gang er streaming større enn kjøp av musikk »

(Kilder: BGR, Spotify)

annonse