Til hovedinnhold

Google satser 300 millioner på jenter

Nytt prosjekt kan skaffe selskapet flere kvinnelige ansatte i fremtiden.

Google

For en måneds tid siden avslørte Google at kvinner utgjorde bare 30 prosent av arbeidsstokken deres, og at dette var noe de ønsket å gjøre noe med.

Nå har de ifølge The Verge lansert et nytt program som vil koste over 300 millioner kroner, for å få flere jenter og kvinner til å begynne med programmering.

Made with Code

Den nye satsingen heter Made with Code, og inkluderer en rekke forskjellige prosjekter. Blant annet vil de arrangere workshop-er og tilstelninger, stille med kvinnelige mentorer og ikke minst gjøre undervisningsmateriell lett tilgjengelig på nettet.

På Googles offisielle blogg skriver de at de allerede er i gang med noen prosjekter. Blant annet har noen av deltakerne brukt det visuelle programmeringsverktøyet Blockly til å lage et armbånd som kan skrives ut med en 3D-printer, i samarbeid med selskapet Shapeways. Google samarbeider også med jentespeiderne i USA og interesseorganisasjonen Girls Inc for å inspirere unge, potensielle programmerere.

Videre vil noe av pengestøtten gå til å belønne lærere som tilrettelegger for at jenter skal kunne ta programmeringskurs via undervisningstjenestene Khan Academy eller Codeacademy.

– I disse dager er ikke programmering bare en egenskap som er nyttig hvis du vil jobbe for et IT-selskap; ingeniørarbeid er ikke bare for ingeniører. Interiørdesign. Medisin. Arkitektur. Musikk. Uansett hva en ung jente drømmer om å gjøre, vil programmering kunne hjelpe henne med å komme dit. Deres fremtid – vår fremtid – er «laget med kode», sier YouTube-sjef Susan Wojcicki på Googles blogg.

Les mer om programmet på Made with Code.

Linda vil lære barna koding:
Pengene ruller inn til det spennende prosjektet hennes » (Teknofil.no)

(Kilder: Google, Made with Code, The Verge)

annonse