Til hovedinnhold

Nå kan du spille PlayStation 4-spill på Sonys mobiler og nettbrett

«Remote Play»-applikasjonen slippes til Xperia Z3-modellene.

Sony

Fenomenet kjent som «Remote Play», eller avstandsspilling på godt norsk, innebærer å sende video- og lydsignaler til andre enheter enn den som kjører selve spillet. Meningen er for eksempel å kunne kjøre avanserte spill uten å være bundet til PC-en eller konsollen.

Ett av produktene som er laget for denne typen fjernspilling er Nividias bærbare Shield-maskin (Ekstra). I tillegg har også Sony implementert denne funksjonen i sin håndholdte spillkonsoll Vita, som lar deg spille PlayStation 4-spill på den lille maskinen.

GCM10 lar deg enkelt koble sammen håndkontrollen og nettbrettet eller mobilen.Foto: Sony

Utvides til nettbrett og mobiler

Nå blir det mulig å også bruke Sonys mobiltelefoner og nettbrett til å spille PlayStation 4-spill på. Selskapet har nemlig kunngjort at de slipper en Remote Play-applikasjon til modellene i sin Xperia Z3-serie.

Dette betyr altså at du kan bruke din Xperia Z3, Xperia Z3 Compact eller Xperia Z3 Tablet Compact til å spille tunge PlayStation 4-spill fra hvor som helst i huset ved at appen strømmer lyden og bildet trådløst til enhetene fra konsollen.

Nettbrettene og mobilene har riktignok ikke knapper som tilsvarer dem man finner på håndkontrollen til konsollen. Dette har Sony løst ved å lansere et produkt kalt GCM10, som selskapet avduket allerede for en stund siden.

Kobler enhetene sammen med PS4-kontrollen

GCM10 er en innretning du kan feste til både de nevnte mobil- og nettbrettmodellene, i tillegg til Playstation 4-kontrolleren. Enhetene kobles deretter sammen trådløst, slik at du får en slags bærbar spillkonsoll.

Den nye Remote Play-applikasjonen kan lastes ned fra Google Play. En versjon for Sonys Z2-serie skal for øvrig også bli tilgjengelig i løpet av de kommende ukene. Mer informasjon om appen finner du hos Sony.

Vi har allerede testet avstandsspilling på PlayStation Vita: Det er noen ting du må huske på for å få den beste opplevelsen (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Mer om
annonse