Til hovedinnhold

Samsung Galaxy A5 og A3 har metall overalt

De nylanserte telefonene får unibody-design og passer for de selfieopptatte.

Samsung
Vegar Jansen

Den sør-koreanske elektronikkjempen Samsung har lettet på sløret og gjort det klart for verden at de har to nye mobiltelefoner på trappene: Galaxy A5 og Galaxy A3. Disse to smekringene skal være Samsungs tynneste modeller hittil, og har en såkalt «full metal unibody design».

Kroppen består med andre ord av ett støpt metallstykke. Tykkelsen er oppgitt til 6,7 millimeter for Galaxy A5 og 6,9 millimeter for Galaxy A3.

Begge mobilene skal være «optimalisert for sosiale nettverk» ifølge Samsungs globale blogg, tilsynelatende med vekt på muligheten til å ta bilder av seg selv. Sammen med programvaren kan frontkameraet på fem megapiksler stå for den reneste selfie-festen, med egenskaper som «Wide Selfie, Palm Selfie og Beauty Face Features».

Foto: Samsung

Ingen grunn til å ikke være med på bildene her, altså.

De to modellene kan også lokke med friske farger, herunder Pearl White, Midnight Black, Platinum Silver, Soft Pink, Light Blue og Champagne Gold.

Smågod innmat

Samsung GalaxyA5 i Soft Pink utførelse.

Et glatt og metallisk ytre er likevel ikke alt som teller her i verden, også innmaten må være kjapp nok dersom man skal tekkes de teknologiinteresserte. Samsung har utstyrt sine nyvinninger med en firekjernet prosessor på 1,2 GHz – en 64-bit Qualcomm Snapdragon 410 ifølge GSMArena.

Av arbeidsminne har Galaxy A5 fått 2 gigabyte, mens Galaxy A3 er utstyrt med 1 gigabyte RAM. Begge er i tillegg utstyrt med 16 GB lagringsminne og har plass for et microSD-minnekort på opp til 64 GB.

Blant andre felles spesifikasjoner finner vi 802.11a/b/g/n trådløst nett, 4G-støtte, NFC, A-GPS/GLONASS og at de kommer med Android 4.4 KitKat ferdig installert.

Men det er jo ikke to like mobiltelefoner dette. Samsung Galaxy A5 er den større modellen på 123 gram med femtommers skjerm, hovedkamera på tretten megapiksler og 2300 mAh batteri. Galaxy A3 er på sin side en 110-grams 4,5-tommer med åtte megapikslers kamera og batteri på 1900 mAh. Begge skjermene har for øvrig Super AMOLED-teknologi.

Ikke best oppløsning

Samsung Galaxy A3 i Light Blue utførelse.

Noen vil nok dog rynke på nesen av oppløsningen – Galaxy A5s femtommer har vanlig HD-oppløsning, altså 720 x 1280 piksler, mens Galaxy A3 må klare seg med 540 x 960 piksler. Dette gir en respektive pikseltetthet på omtrent 294 og 245 ppi – ikke noe å rope høyt hurra for, men helt kurant for mobiler i mellomklassen.

Sånn sett regner vi med at de to nye mobilene ikke blir så altfor dyre, og støtter oss ytterligere på at mobilsiden.dk omtaler de to som «prisvennlige». Samsung Norge har dog ikke kommentert akkurat den delen.

Men hva vi faktisk har klart å dra ut av vår mann i Samsung, er at både Galaxy A5 og Galaxy A3 vil komme til Norge i løpet av første kvartal 2015.

Skulle dette passe bra med at du snart trenger en ny og smekker mobiltelefon, foreslår vi at du melder deg på vårt prisvarsel Galaxy A5 eller Galaxy A3.

Sjekk også ut Samsung Galaxy Alpha:
TEST: Samsungs motstykke til iPhone 6 >>>

Kilder: Samsung Tomorrow | Mobilsiden.dk

Mer om
annonse