Nyhet

Derfor vil ikke Huawei satse på 4K-oppløsning på mobiler

Selskapet kommer ikke til å bringe den høye oppløsningen til mobilskjermene sine med det første.

Nettstedet FoneArena tok nylig en prat med produktsjefen hos Huawei, Kevin Ho, i forbindelse med en konferanse ved selskapets Shanghai-avdeling. Der kom det frem at Huawei ikke ønsker å satse på 4K-oppløsningen på mobiler i denne omgang, med den begrunnelse at det rett og slett ikke er verdt det store tapet i batteritid.

– 4K har fire ganger så mange piksler som full HD-oppløsning, så strømforbruket er kanskje fire eller åtte ganger så høyt som med vanlig HD. En 4K-skjerm på en mobiltelefon gir deg kanskje en halv dags batteritid, mens en 2K-skjerm kan gi deg én dag eller mer, sa Ho til FoneArena.

Begynner å bli utbredt

4K-oppløsningen begynner å bli ganske utbredt på TV-fronten, og har etter hvert også begynt å gjøre seg gjeldende innen PC-skjermer. Av ganske naturlige årsaker henger de mindre, mobile skjermene et stykke bak når det gjelder implementering av 4K-oppløsningen, men det har allerede dukket opp signaler om at dette er på vei.

Samsung har for eksempel antydet at 4K-mobilskjermer vil komme i år , og den japanske skjermprodusenten Japan Display har kunngjort at 4K-skjermer for nettbrett også er underveis.

Likevel har flere allerede stilt spørsmål ved om den høye oppløsningen faktisk har noe for seg på de små skjermene faktisk, og nå viser det seg altså at den store kinesiske mobilprodusenten Huawei er blant skeptikerne.

Mener man trolig ikke kan se forskjell

Produktsjefen i Huawei hadde imidlertid en annen begrunnelse for hvorfor 4K på mobiler antakelig ikke har noe for seg, nemlig øyets iboende begrensninger.

– På de store skjermene er 4K-oppløsning veldig bra, men på de små mobilskjermene på mellom 5 og 6 tommer kan øynene våre trolig ikke se forskjell på 4K- og 2K-oppløsning, sa Ho.

Samtidig ønsket han imidlertid ikke å utelukke at selskapet en eller annen gang vil produsere 4K-skjermer, men at det er viktig å veie fordelene og ulempene nøye opp mot hverandre. Ho sa at det som oftest finnes en vei rundt kompliserte, tekniske problemstillinger.

Huawei har imidlertid bragt andre nyvinninger til mobilmarkedet nylig: I desember viste selskapet frem en telefon med et svært spesielt kamera »

(Via Gsmarena)

Les også
– Huawei er ingen sikkerhetstrussel
Les også
Nå kan du se videoer i ekstrem kvalitet på YouTube
Les også
Den neste Nexus-telefonen skal trolig lages av kinesisk mobilgigant
Les også
Nå vokser Honor-familien
Les også
Apple gjør gigantinvestering i skjermfabrikk
Les også
Fikk du med deg det viktigste fra «mobilåret» 2014?
Les også
Huawei viser frem telefon med svært spesielt kamera
Les også
Huawei Ascend Mate 7: Nå spiller Huawei i elitedivisjonen
annonse