Til hovedinnhold

Nå er Intels nye mobilprosessor klar

Kravene til størrelse, strømforbruk og muskler i portable enheter blir naturlig nok stadig tøffere, og i kampen om det voksende tablet- og smartelefonmarkedet har tydeligvis ikke prosessor- og brikkesettgiganten Intel tenkt å sitte på sidelinjen. I dag slippes nemlig en ny plattform basert på Atom-prosessoren, som nok er mest kjent for å drive millioner av minibærbare.
Den nye plattformen, som populært blir kalt Moorestown, er en såkalt SoC (System-on-a-Chip) eller integrert plattform der hele systemet sitter på samme databrikke. Her er det tre hovedkomponenter som jobber sammen, og sentralt her er en Atom-prosessor (Z6xx-serien) med integrert minnekontroller og grafikk (GMA 600).


Det gjenstår naturligvis å se hvor lavt strømforbruk Moorestown har i praksis, men ifølge Intel skal en enhet med et 1500 mAh batteri (som vi typisk finner i de kraftigste smarttelefonene) typisk ha en standby-tid på ti dager, eventuelt takle to dagers musikkavspilling eller fire-fem timers videoavspilling. Når det gjelder muskler skal plattformen kunne klare avpilling av full HD-video, opptak i 720p, 3D-grafikk og multitasking.
Moorestown støtter naturligvis også Wi-Fi, 3G/HSPA, WiMAX og GPS-løsninger. Plattformen kan kjøre flere operativsystemer, som MeeGo, Moblin og ikke minst Android.
Vi har forresten tidligere fått se Moorestown demonstrert på en LG-mobil.

annonse