Nyhet

MiniTV til Bergen?

MiniTV ble lansert for fire måneder siden i Stor-Oslo, og tjenesten har tilsynelatende hatt en formidabel suksess allerede. Det finnes seks DMB-mottakere på markedet per i dag, og i starten av oktober vil en rimeligere MiniTV-spiller blir solgt i en rekke kiosker i Oslo, noe som kan føre til at flere prøver ut tjenesten. Enten du allerede har prøvd MiniTV i Oslo-området, eller du ikke har hatt lyst eller anledning, ønsker Norges Mobil-TV (NMTV) dine synspunkter i en ny brukerundersøkelse.

Tre deltakere vinner dessuten et gavekort på 1 000 kroner i NRKs butikk på Marienlyst, der du for eksempel kan kjøpe MiniTV-er og DAB-radioer.

Forandring
MiniTV er som du kanskje vet et prøveprosjekt som går frem til 2011 – etter planen kun i Stor-Oslo. Etter det vil NMTV legge videre planer for utvidelse til andre byer/landsdeler, samt komme frem til en løsning som sikrer økonomisk drift av tjenesten – enten ved betalingsabonnement, betalingstjenester, eller ved at MiniTV blir reklamefinansiert. Allerede nå ser det imidlertid ut som om tjenesten har livets rett. Med nok press fra det norske folk skal du ikke se bort ifra at MiniTV blir bredere tilgjengelig, og av enda bedre kvalitet, raskere enn først antatt.

Ønsker du MiniTV til Mo i Rana? Blir MiniTV uaktuelt hvis du må betale for tjenesten? Ønsker du bedre dekning på T-banen og langs jernbanelinjer? Vil du ha TV2 Zebra og Viasat Fotball på MiniTV? Vil du ha flere DAB-radiokanaler? Hvilken kurs MiniTV tar, kan altså du være med på å bestemme ved å delta i undersøkelsen.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Videreutvikle tilbudet
Undersøkelsen vil gå i et par uker, og de har allerede fått flere hundre svar. Det tar bare et par minutter å ta testen på nett, men du kan bli oppringt senere og spurt om å gi mer detaljerte svar dersom du legger igjen et telefonnummer. Hensikten er altså å få svar på hva MiniTV-brukerne ønsker av tjenesten fremover.

- Målet er å komme i kontakt med så mange av dem som bruker MiniTV som mulig. I første omgang går undersøkelsen i noen få uker, men vi følger opp med andre undersøkelser og intervju med brukere, importører og butikker for å få et godt bilde av hvordan MiniTV blir mottatt og hva folk er opptatt av med tanke på innhold og tjenester, sier daglig leder Gunnar Garfors i NMTV til Mobilen.no.

- MiniTV kommer ikke til å være akkurat slik det er nå for all framtid. Vi vil gå gjennom tilbakemeldinger fra brukerne våre og stadig lansere nye tjenester og videreutvikle tilbudet, sier han videre.

 Fotball-alternativ?
Å følge fotballkampen ”live” på Ullevål stadion med MiniTV i hånda er én ting, men tjenesten kan også være en god nødløsning for fotballgale som ikke har tilgang til alle kamper i sin egen stue. Viasat satte nylig sinnene i kok hos utallige fotballfrelste nordmenn ved å nekte Canal Digital – deres argeste konkurrent – å distribuere den nye kanalen Viasat Fotball. Champions League ble i fjor vist på Viasat4 og SportN, men nå flyttes flesteparten av kampene over til Viasat Fotball. MiniTV kan imidlertid bli en slags løsning, i alle fall på sikt.

Nå som Viasat nekter en million nordmenn å se Champions League-fotball ved å flytte de fleste kampene til kanalen Viasat Fotball, kan MiniTV bli løsningen for de som ikke vil gå til innkjøp av ekstra parabol eller betale blodpris for å se den på nettet – hvor kjapt kan eventuelt denne kanalen bli tilgjengelig på MiniTV?

- Vi vurderer kanaltilbudet fortløpende, men endringer kommer neppe før til neste år. Etablerte betal-TV-kanaler vil trolig også koste noe når de blir lansert på MiniTV, svarer Garfors.

Han bekrefter samtidig at de vurderer reklamefinansierte kanaler, og at en kombinasjon av flere forretningsmodeller kan bli aktuelt.

(Artikkelen fortsettes.)
 

MiniTV i kiosker
I starten av oktober, cirka den tiende, starter salget av MiniTV-spilleren Invix 600 på Narvesen, 7-eleven, Statoil, og en rekke andre kiosker og bensinstasjoner. Denne spilleren er en ren avspiller, uten alle ekstrafunksjonene du finner på en vanlig mediespiller. For en del Osloborgere vil dette bli det første møtet med MiniTV.

- Det vil bli en viktig salgskanal som gjør MiniTV enda mer synlig. Mange vil trolig kjøpe Invix 600 sammen med pølse og sitronbrus i kiosken, mens andre på denne måten vil bli kjent med tilbudet og vurdere andre mottakere med andre funksjoner. At utvalget av mottakere hele tiden blir større er kjempepositivt. Det samme er det med nye utsalg og nye flinke folk som kan forklare kundene sine hva MiniTV er for noe og hvorfor det er en god idé å kunne motta 20 TV- og DAB-radiokanaler der du selv vil, proklamerer Garfors.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Bergen neste?
Det kan virke urettferdig for resten av Norges befolkning at MiniTV for øyeblikket kun er tilgjengelig i hovedstaden. Dette har også NMTV fått mange tilbakemeldinger på. Garfors hinter imidlertid om at tjenesten vil utvides til andre landsdeler før prøveprosjektet avsluttes i 2011.

- 13. oktober har jeg blitt invitert til å holde foredrag for First Tuesday i Bergen. Da står spørsmålet om MiniTV-dekning i vår nest største by på programmet, sier Garfors lurt.

- Vi har så langt fått mange klager. Men alle har gått på at det ikke er MiniTV-dekning andre steder i landet, så interessen er til stede. Vi ser på mulighetene for å utvide dekningen til andre steder, også før 1. juli 2011, avslutter Garfors.

Ønsker du å delta i MiniTV-undersøkelsen, kan du gjøre det her. 

Les også
OL gull verdt for MiniTV
Les også
Når får du MiniTV på mobilen?
Les også
Test av MiniTV-spilleren Invix 600
Les også
Første år med MiniTV
Les også
Norge i front med MiniTV
Les også
Kjøp TV på Narvesen og Statoil
Les også
- TV på mobilen kommer
Les også
Lunken mottakelse for mobil-TV
Les også
Siste nytt om MiniTV
Les også
Østfold kan se miniTV
Les også
Slik vil MiniTV lykkes i Norge
Les også
Sammen for bedre mobil-TV
annonse