Tek.no

Nyhet

Nettby er hacket

Ole Morten Knudsen
23 Okt 2008 10:50

Norges største nettsamfunn, VGs nettby, ble i natt utsatt for hacking. Flere medlemmer har fått lagt ut sin innlogningsinformasjon på nett og risikerer at fremmede ser deres Facebook, mailkonto og chatter med deres venner.
Les også: VG Nettby: - Vi er ikke hacket.
Innlogningsinfo ligger åpent på nett
En ukjent person med kallenavnet Mr Hacker Dude Norway la i natt ut innlogningsinformasjon på tilsammen 33 personer for VGs nettsamfunn Nettby. Utvikleren Terje Pedersen var en av de som først oppdaget sikkerhetsbruddet.
- Informasjonen ble først lagt ut som en nyhet på Nettby rundt klokka to i natt. Nyheten ble fjernet, men informasjonen ligger fortsatt ute i form av en debatt, forklarer Pedersen til Teknofil.


På Nettby ligger det fortsatt ute innlogningsinformasjon på flere brukere.
Kan benyttes på andre nettsteder
VG var tydeligvis raskt ute med å sperre kontoene som er lagt ut, men dette hjelper ikke alle som har blitt rammet. Det er nemlig flere som har brukt samme brukernavn og passord på Nettby som på Facebook og sine Windows Live Messenger og Hotmail-kontoer.
- Jeg har selv kommet inn på fremmedes Facebook-konto med brukernavnene og passordene som ligger ute. VG bør derfor snarest advare de personene som har blitt rammet. Det er utvilsomt flere her som benytter samme innlogningsinformasjon flere steder. Ikke minst bør de fjerne kontoinformasjonen som fortsatt ligger åpent tilgjengelig, sier Pedersen.


Vi kunne uten problemer bruke informasjonen vi fant på Nettby for å komme inn på fremmedes Facebook-konto.
Teknofil har selv tatt kontakt med personer som har fått lagt ut informasjon på siden og advart angående lekkasjen, de var slett ikke klar over at deres konto var blitt hacket og offentliggjort på denne måten. Via informasjonen hos Nettby har vi fått tilgang til svært sensitiv informasjon. Både Facebook-kontoer, mail og chatteklienter har vært åpent tilgjengelige.
Dårlig sikkerhet
Teknofil har forsøkt å komme i kontakt med ledelsen for Nettby og VG Nett, men så langt har ingen vært tilgjengelige for kommentar angående sikkerhetsbruddet.
Hvordan hackere har fått tilgang til kontoinformasjonen hos Nettby vites ikke, men Terje Pedersen er på sin side lite imponert over VGs sikkerhet.
- Det kunne vært langt bedre sikkerhet for å si det sånn. Dette viser vel hvor viktig det er å ha forkjellig passord på forskjellige nettsider, påpeker han til Teknofil.
Les VG Nettbys forklaring på hendelsen her.


Via informasjonen som var tatt fra Nettby kom vi inn på andres Hotmail-konto og deres Windows Live Messenger.

Les også
Nettby hacket igjen
Les også
- I enden sitter en mann med mus
Les også
- Slik "hacket" jeg Nettby
Les også
- Vi er ikke hacket
Les også
Nordmenn slurver med sikkerheten
Les også
Nettmareritt for Mariell
Les også
12-åring fant SMS-feil på Iphone
annonse

Les også