Til hovedinnhold

– Galaxy S5 kommer ikke i premiumversjon

Samsung-topp avkrefter S5-utgave i metall.

Samsung

I forkant av Samsungs Galaxy S5-lansering gikk det mange rykter om at det ville komme flere versjoner av telefonen. Noen av de heteste ryktene omtalte en ordinær Galaxy S-lansering tidlig på året, med lansering av en betydelig heftigere modell i etterkant.

Henviser til Note-lansering

Ifølge koreanske medier skal disse spekulasjonene være stoppet av Samsung-sjefen selv, JK Shin.

Shin er en av tre toppsjefer for selskapet, og mannen med ansvaret for Samsungs mobildivisjon. Han burde altså ha grei oversikt når han sier at det ikke eksisterer noen premiumversjon av Galaxy S5. I stedet henviser han til at selskapet vil lansere en ny Galaxy Note-modell til høsten. Ikke spesielt overraskende, i og med at det i så fall blir fjerde høsten på rad Samsung lanserer en ny telefon i Galaxy Note-serien.

Les også: Sniktitt på Sony Xperia Z2

Hva er det Shin avkrefter?

Som vanlig er det lite hvile å få for ryktebørsen. Nettstedet androidauthority.com påpeker nemlig at Shin ikke nevner et av de viktigste navnene som hørte til spekulasjonene – nemlig Galaxy F.

Skal vi gå etter de mest omtalte ryktene i forkant av Galaxy S5-lanseringen er ikke premiumutgaven av Galaxy S5 en Galaxy S-modell i det hele tatt, men snarere en helt ny serie telefoner under Galaxy F-navnet.

Høyoppløste skjermer på vei

Ryktene ville den gang ha det til at Galaxy F ville få metalldeksel, Snapdragon 805-brikke, og en skjerm med høyere enn full-HD-oppløsning.

Ut fra Samsungs egne plansjer vet vi at det ligger an til mobilskjermer med betydelig høyere oppløsning enn dagens i den nære fremtid. Men, om disse skjermene vil dukke opp i en ny Galaxy-serie, eller i kommende Galaxy Note 4, er altså foreløpig i det blå.

Les også: Sniktitt på Samsung Galaxy S5

(Kilde: kbench.com via androidauthority.com)

annonse