Til hovedinnhold

Samsung med tre nye nettbrett

Ny Galaxy-serie i tre størrelser.

Samsung har sendt ut en pressemelding der de forteller at 3. generasjon Samsung Galaxy Tab kommer i tre størrelser. De tre modellene kjører alle med tokjerneprosessorer, og har støtte for LTE (4G). De to største har 16 GB minne, mens lillebror bare har 8 GB. Alle støtter minnekort opp til 64 GB.

Samsung skriver i pressemeldingen at alle modellene støtter 4G, men vi har en mistanke om at det likevel ikke gjelder Tab3 7.0 til 1700 kroner. Vi har kontaktet Samsung for å få avklart dette, men så langt har vi ikke fått noe svar.

Galaxy Tab3 10.1

Det største nettbrettet er på 10,1 tommer, den samme størrelsen som Samsung har hatt på alle sine store nettbrett. Brettet er rettet mot underholdning, og kommer med Dolby Digital Plus lydforbedring. Brettet har 4G for rask dataoverføring i mobilnettet. Med AllShare-funksjonen Screen Mirroring kan du speile innholdet på TV-skjermer som støtter dette. Har du ikke slik støtte på TV-en, kan du bruke tilbehøret AllShare Cast Dongle.

­­- Med appen Peel Smart Remote forvandles Tab3 10.1 til en fjernkontroll med full programguide på skjermen, og du mottar påminnelser slik at du ikke går glipp av favorittprogrammet ditt, skriver Samsung i pressemeldingen.

Galaxy Tab3 8.0

Det tynneste nettbrettet i serien skal være særlig egnet til lesing og underholdning. Samsung viser til at brettet støtter widescreen og egner seg derfor godt til å se film på. Det kan neppe kalles noen kjempenyhet, ettersom det er langt mellom Android-brettene som ikke støtter widescreen. Galaxy Tab3 8.0 er åtte tommer stor, og kan holdes i en hånd som en pocketbok.

Den har Reading Mode som automatisk justerer skjermen etter lyset i omgivelsene. Om du reiser med Galaxy Tab3 8.0 kan du snakke eller skrive inn ordet eller frasen du vil oversette, og nettbrettet gir deg den korrekte oversettelsen i tale eller tekst på ni språk. Alle bilder du tar på reisen sorteres automatisk i funksjonen Story Album og klippes sammen til et eget fotoalbum. Deretter kan du dele det via mail, eller bestille en fysisk versjon av fotoalbumet i posten.

Dette er de samme tjenestene som du finner på Samsungs toppmobil, Galaxy S4.

Galaxy Tab3 7.0

Galaxy Tab3 7.0 har de samme funksjonene som Galaxy Tab 8.0, men kommer i et mer kompakt format. Den har også noe lavere skjermoppløsning (1024 x 660 piksler). Kort fortalt dreier det som designendringer på den eksisterende Tab 2 7.0. Ut over dette er spesifikasjonene som før.

Galaxy Tab3 10.1 og 8.0 kommer med Android 4.2, mens den minste modellen har Android 4.1. Prisene vil ligge på fra 1700 kroner, opp til 4200 kroner. Alle modellene skal komme i salg denne måneden, heter det i pressemeldingen.

Oppdatert: Samsung bekrefter at det er en feil i pressemeldingen, og at det ikke er 4G på 7-tommeren. Samtidig presiseres det at det bare er Wi-Fi-versjonene av 7.0 og 8.0 som kommer i juni. 10.1 Wi-Fi kommer i juli, mens 4G-variantene av 8.0 og 10.1 først vil være klare i august.

annonse