Til hovedinnhold

Én kameratype er faktisk i vekst

Den negative trenden ser ut til å snu.

Sony

Produsentene har lenge vært optimistiske på vegne av de speilløse kameraene, men i fjor sommer kunne vi rapportere at flere selskaper måtte nedjustere sine salgsforventinger på grunn av sviktende salg, spesielt i USA og Europa.

Som nettstedet Amateur Photographer nå melder ser det imidlertid ut til at populariteten til de speilløse kameraene opplever et aldri så lite oppsving for tiden.

Tall fra den japanske bransjeorganisasjonen Camera & Imaging Products Association viser nemlig at det globale salget av speilløse kameraer gikk opp med rundt 34 prosent i februar måned sammenlignet med samme måned i fjor. Tallet omfatter alle former for speilløse kameraer, det vil si både kompaktkameraer og kameraer med utskiftbar optikk.

Nedover med resten

I rene tall betyr dette at antall solgte enheter i februar i år gikk opp fra 162 000 til 217 000 enheter på verdensbasis i forhold til februar i fjor. Det er Europa, Japan og Asia for øvrig som står for den kraftige økningen.

I Europa alene gikk salget opp fra 23 000 til over 39 000, mens på de amerikanske kontinentene er det motsatt, med en skarp nedgang i salg fra 37 800 til kun 8600 enheter.

Når det gjelder speilreflekskameraene er disse fremdeles inne i en nedgangsperiode og gikk ned fra 793 000 kameraer til 695 000 på verdensbasis. Det totale salget av alle typer digitale stillbildekameraer går også nedover, fra 4,26 millioner i februar 2013 til 2,93 millioner i februar i år på verdensbasis. Mer om denne statistikken kan du lese hos Camera & Imaging Products Association.

Tidligere i år slapp den norske bransjeforeningen Elektronikkbransjen tallene for det norske kameramarkedet. Tallmaterialet er ikke sortert på samme vis som undersøkelsen til japanerne, men trenden var likefullt klar: Kompaktkameraer, speilreflekser og kompakte systemkameraer gikk alle vesentlig ned, mens actionkameraer opplever en eksplosiv vekst.

De speilløse kameraene forbedres stadig: Sony a6000 har verdens raskeste autofokus »

(via Imaging Resource)

annonse