Nyhet

Xbox One-kontrollen kan brukes på PC

Den nye kontrollen blir kompatibel med Windows-datamaskiner.

Microsofts neste spillkonsoll, Xbox One, skal etter planen dukke opp i november. Det meste er nytt, og det gjelder også håndkontrollen.

Nå har Microsoft gitt ut en video, der de går gjennom den nye kontrollen. I forbindelse med videoen, som du kan se i bunnen av saken, har det blitt kjent at håndkontrollen vil by på mer valuta for pengene, ettersom den skal bli PC-kompatibel.

Må vente litt

Det er nettstedet The Penny Arcade Report som har brakt denne egenskapen ut i dagslyset, ved å spørre Microsoft direkte om kontrollen vil fungere med en Windows-datamaskin.

Selv om Xbox One-håndkontrollen ligner på sin Xbox 360-slektning, deler de ikke teknologi i bunn. Alt er nytt, og dette betyr også at det vil ta litt tid før de nye protokollene er klare til bruk for PC.

I klartekst betyr dette at mens Xbox One kommer for salg i år, må vi vente til neste år for å bruke håndkontrollen sammen med en PC.

Trådet modus

Å spille på en PC med Xbox 360-kontrollen er også mulig, men dette krever en egen trådet modell, eller annet tilleggsutstyr. Den nye Xbox One-kontrollen skal altså støtte dette i utgangspunktet, selv om den nødvendige programvaren foreløpig ikke er på plass.

Ifølge Engadget er det sannsynlig at Microsoft kommer til å utnytte kontrollens micro-USB-port og trådet modus til bruk på en Windows-basert datamaskin. Da gjenstår det bare å vente til 2014.

Les hva den kommende konsollen kan friste med:
Dette er maskinvaren til Xbox One »

(Kilder: The Penny Arcade Report via Engadget)

Les også
Nå kan Xbox One-kontrollen brukes på PC
Les også
Xbox One får to funksjoner PlayStation 4 ikke har
annonse