Til hovedinnhold

Her er din neste iPod

- Dette er den største iPod-lanseringen fra Apple noensinne, sa Steve Jobs under gårsdagens  show.

Og det er virkelig en stor overhaling vi snakker om. Shuffle og Nano har fått helt nye design, og Touch er oppgradert med et lass av nye funksjoner.

Nye Shuffle

Apple har tatt inn over seg at folk savnet knapper på 3. generasjons Shuffle, og setter dem nå tilbake. I tillegg er batterikapasiteten skrudd kraftig opp, du får over 50 prosent mer juice i den nye modellen enn den foregående – det holder til 15 timer kontinuerlig musikkavspilling. Nye Shuffle kommer i fem farger – sølv, blå, grønn, oransje og rosa.
Les mer om nye iPod Shuffle

Nye Nano

iPod Nano har fått den kanskje mest dramatiske designendringen. Rullehjulet er borte, i stedet har den fått en trykkfølsom skjerm og støtte for multitasking. Spilleren er hele 46 prosent mindre og 42 prosent lettere enn forgjengeren, og har en Shuffle-sk formfaktor – helt ned til klipsen som sitter bakpå. Modellen kommer i sju ulike farger, og har batterikapasitet nok til å spille av 24 timer med musikk sammenhengende. Til gjengjeld er kameraet forsvunnet fra spilleren.

Les mer om nye iPod Nano

Nye Touch

iPod Touch har ikke fått noen stor designendring, men er noen millimeter smalere enn forgjengeren. Til gjengjeld har den fått kraftig oppgradering både av skjerm og innmat. Apple bygger på iPhone 4-suksessen og gir Touch den sylskarpe skjermen vi kjenner fra mobilen, mulighet for videoopptak i HD og et frontkamera som gjør at du kan gjøre videosamtaler.
Les mer om nye iPod Touch
Alle modellene kommer i butikk allerede i neste uke.
PS: Om du ser etter nyheter om den gamle traveren iPod Classic blir du skuffet – den fikk ingen oppdatering denne gangen, og kan se ut til å gå mot sine siste dager.

Mer om
annonse