Til hovedinnhold

Dette er Norges beste mobiler

Vi har testet over 40 mobiltelefoner i løpet av året, og det er som alltid nok av både gleder og skuffelser. Her har redaksjonen plukket sine syv absolutte favorittmobiler fra 2010.

#7: Nokia N8

Vi mener Nokia N8 hevder seg brukbart i konkurransen med andre toppmodeller, og kameraet er helt overlegent. Men det må nok enda litt finpussing til på grensesnittet før vi er villige til å sette den aller høyeste karakteren på en mobil med operativsystemet Symbian^3.

Pluss: Bra kamera med ekte blits og HD-video, avansert bildebehandling, HDMI-kontakt for HD-video med 5.1 surroundlyd, USB-vert, FM-sender og mottaker, GPS med gratis navigasjon, bra design, god byggekvalitet, mye minne, mange gode applikasjoner.

Minus: Høy pris, treg reaksjon i brukergrensesnittet, noe omstendelig i bruk.

#6: HTC Legend

For den som kjenner HTC Hero fra før, vil mye ved HTC Legend være kjent. Her er den samme skjermstørrelsen, begge har kapasitiv skjerm, og begge har den karakteristiske knekken under skjermen. Men selv om forskjellene kan virke små, så er HTC Legend en helt annen og langt bedre mobiltelefon enn Hero.

Pluss: Lekker design, AMOLED-skjerm, strøkent grensesnitt, multitouch, Exchange Active Sync, Android 2.1, WLAN, FM-radio, GPS, rask og presis touch, optisk styreflate.

Minus: Ikke mulighet for videosamtaler, ikke TV-ut. Svakt kameralys.

#5: Samsung S8500 Wave

Samsung Wave er en mobiltelefon i toppsjiktet. Den er svært avansert, men likevel enkel å bruke. Den har et helt nytt operativsystem kalt Bada, dete har den ulempen at det ennå ikker er så mange apps tilgjengelig som på for eksempel Android og iOS.

Pluss: Super AMOLED-skjerm, Wi-Fi, routerfunksjon, DLNA, DivX-støtte, rask prosessor, FM-radio, bra materialer, Bluetooth 3.0, god batterikapasitet.

Minus: Ingen gratis kartapplikasjon, ikke atskilt varsel for e-post og SMS. Høy pris.

#4: Apple iPhone 4

Apple oppdaterte i juni landets mest populære mobiltelefon, og nok en gang har de laget et meget solid produkt. Nye iPhone har fått mye pepper for å skades lett og feil i programvaren, men er like fullt en av de beste og trolig den mest brukervennlige mobilen du kan kjøpe.

Pluss: Pen ny design. Meget god skjerm, som er god i sollys. Betraktelig raskere enn iPhone 3Gs. Stor forbedring av kamera, både på stillbilder og video.

Minus: Mister dekning uten noen klar årsak. Dårligere bildekvalitet på filmavspilling enn mobiler med Super Amoled. Videosamtaler kun med andre iPhone 4-eiere.

#3: HTC Desire

Desire er en lekker mobil som lever opp til navnet sitt. Telefonen er svært avansert, men likevel så enkel å bruke at det ikke krever noen større læringsprosess. Den er også mindre, lettere og flere hakk billigere enn storebroren Desire HD, for de som vektlegger det.

Pluss: Meget stor og god skjerm, enkelt brukergrensesnitt, fornuftig pris, personsentrisk, GPS, WLAN, turbo-3G, nettleser med Flash-støtte.

Minus: Ikke frontkamera. Batteriet må ut ved bytte av minnekort, svak fotolampe, ikke equalizer.

#2: Samsung Galaxy S

Etter å ha brukt Galaxy S en stund, oppleves det som en nedtur å hente frem de andre mobiltelefonene vi disponerer. Den store og klare skjermen har gjort et solid inntrykk på oss, brukergrensesnittet er enkelt og batterikapasiteten er veldig god. I dag kom det også ny programvare som gir Galaxy S en rekke nye funksjoner.

PS: Du kan vinne Galaxy S i ukens leserkonkurranse på Teknofil

Pluss: Stor Super-AMOLED-skjerm, fungerer som wi-fi-ruter, bra integrering av sosiale nettverkstjenester, bra kamera, bra lyd, god batterikapasitet, raskt mobilt bredbånd, god nettleser.

Minus: Ingen trackball eller navigasjonsspiler. Ikke fotolys. Ikke egen kameratast.

VINNER: HTC Desire HD

Vi elsket Desire, og denne måneden har storebroren kommet med større skjerm, bedre kamera og enda mer kraft. Hvordan du enn snur og vender på det, er Desire HD den råeste mobiltelefonen du får kjøpt i butikken nå.

Pluss: 4,3 tommer skjerm, Android 2.2 med siste versjon av Flash, mye korttidsminne, 8 megapiksler kamera, videoopptak i HD, GPS, Doby og SRS lydforbedring, rekordrask 3G, fungerer som trådløs router over både USB og Wi-Fi .

Minus: Høy pris, ikke TV ut via kabel.

Mer om
annonse