Nyhet

Nå kan du se Flash på iPhone

Apples manglende vilje til å gi sine produkter støtte for Flash er et av de største irritasjonsmomentene for iPhone-eiere. Hver gang telefonens nettleser kommer til en side med Flash-innhold dukker det opp en feilmelding som forteller at innholdet ikke er støttet.
Flash er et system for rike medier på nettet utviklet av Adobe, og det er anslått at over halvparten av alle videoer på nett er i dette formatet. Det brukes også til en rekke spill, såvel som interaktive nettsteder.
Denne uken kommer det endelig en løsning som omgår problemet, melder CNN. Apple har nemlig godkjent nettleseren Skyfire for iPhone og iPad. Denne vil sørge for at du endelig kan bruke Flash-innhold som alle andre.

Konvertering

Helt elegant er løsningen ikke, for du vil ikke umiddelbart kunne se Flash-innhold. Men i stedet for den velkjente feilmeldingen vil du få opp et miniatyrbilde som du kan klikke på. Når du har klikket på bildet laster Skyfire videoen ned til sin server, koder den om fra Flash til HTML5, og streamer den til mobilen din.

Ifølge Skyfire-sjef Jeffrey Glueck, vil konverteringen skje fortløpende. Skyfire skal etter planen bli tilgjengelig i App Store torsdag kl 14.   

Siden det dreier seg om å konvertere fra Flash til HTML5 før innholdet kommer til telefonen, så er det fremdeles ikke Flash-video som faktisk blir vist. Konverteringen omfatter heller ikke andre typer Flash-innhold enn video, så spill og nettsteder i Flash er ennå utilgjengelig for iPhone-eiere.

Den amerikanske TV-tjenesten Hulu, som benytter Flash, vil heller ikke bli tilgjengelig for iPhone-brukere selv om de installerer Skyfire. Hulu har nemlig blokkert applikasjonen ifølge CNN.

CNN har lagt ut en video (i Flash) der Glueck forklarer hvordan det hele fungerer:

Mobiltelefoner med Android 2.2 har støtte for Flash 10.1, og kan vise flere typer Flash-innhold.
Her kan du lese mer om iPhones mangler.
Her kan du lese vår test av iPhone 4.

Les også
Bedre bilderedigering på iPhone
Les også
Ny Flash lover bedre video
Les også
iPad blir reise-TV
Les også
Du kan tredoble batterilevetiden din
Les også
Her er ukens nye apps til mobilen
Les også
EU-krav: Flash på iPhone og åpen iTunes
Les også
Fullt av godbiter i Android 2.2
annonse