Til hovedinnhold

– Dette er jo helt vilt!

Etter en lang dag med graving etter informasjon om Linn på nettet, er vi klare til å vise henne hva vi har funnet.

Litt i tvil
Men først spør vi henne om hun noen gang var i tvil om hun ville være med på eksperimentet.

– Ja, jeg gikk jo litt i tenkeboksen. Det er ganske nervepirrende at folk skal grave etter deg på nettet, og jeg har jo ikke helt fullstendig oversikt over hva som finnes der ute.

Hun bestemte seg imidlertid for å være med.

–  Det var vel en salig blanding av viktigheten med å holde personverndebatten varm, gi den et ansikt som en gjennomsnittlig bruker av nett - som mange sikkert kan relatere til, og en nysgjerrighet på hva du klarte å grave opp om meg.

Når vi spør Linn om hva hun tror vi har funnet, sier hun at hun godt kan tenke seg at vi har funnet bilder av henne, postene på Twitter og inntektene fra skattelistene.

Da gir vi henne den komplette rapporten for å lese. Vi har fylt tre hele ark med telefonnumre, adresser, økonomisk oversikt og bilder av henne, søstrene, huset hun bor i og naboene.

Dette fant vi ut om Linn

Linn begynner først å le en nervøs latter, men blir etterhvert stillere og stillere mens hun leser.

–Herre jemini! Dette var mye mer enn jeg trodde.

Krysser en grense
Linn kjenner at det har blitt krysset en grense.

– Jeg merker at hjertet dunker ganske hardt nå. Jeg har vært klar over at mye av informasjonen var der, men når alt ble satt sammen og det ble tegnet en kontur av hvordan jeg er som menneske, i hvert fall i de øverste lagene av personligheten, var det litt overveldende.

Spesielt overrasket er hun over at vi klarte å finne personnummeret.

– Det er skummelt at det skal være så lett.

Les også: Slik fant vi personnummeret

Linn sier hun har fått et nytt syn på privatliv på nettet.

– Jeg har kanskje bedrevet litt strutsepolitikk med tanke på bruk av internett, og tenkt at det ikke vil ramme meg, men nå har jeg jo fått det servert at det tok deg 15 minutter å finne personnummeret mitt.

Hun regner med å gjøre endringer på måten hun bruker nettet.

– Jeg kommer nok til å legge større restriksjoner på de sosiale mediene jeg benytter meg av, slik at bare mine venner har tilgang. Jeg har i en periode vurdert å bytte til et annet av familieetternavnene og det kommer jeg nok også muligens til å gjøre.

Les hele saken: Slik stjal vi Linns identitet

Mer om
annonse