Tek.no

Nyhet

Microsoft-sjefen hamret løs på konkurrentene

Om Android: – Vilt og ukontrollert! Om Apple: – Dyrt og strengt!

Niklas Plikk, Hardware.no
15 Nov 2012 14:00

Microsofts toppsjef Steve Ballmer er overhodet ikke redd for å si det slik han føler det, tilsynelatende uten filter. I et intervju med LinkedIn-gründer Reid Hoffman gikk Ballmer til verbalangrep mot sine tøffeste konkurrenter på mobilfronten, nemlig Apple og Googles Android. Ifølge TechCrunch virket imidlertid Microsoft-sjefen usikker på enkelte spørsmål, og svarte gjentatte ganger med å rope slikt som "Woooooooooow!" og "Oooomph!" for å dekke over.

Nokia Lumia 820.

Det skal sies at Ballmer først innrømmer at både Google/Android-produsentene og Apple hadde gjort en god jobb, men deretter kommer han med noen mindre flatterende karakteristikker av sine argeste konkurrenter.

Om Android-økosystemet sa han følgende:

– Androids økosystem virker litt vilt, i alle fall fra et app-kompatibilitetsperspektiv. Kanskje på en måte som ikke er til forbrukernes beste. Det er ukontrollert, sa Ballmer, som også antydet at Android var mer utsatt for såkalt "malware" (potensielt skadelig programvare).

Om Apple sa den frittalende Microsoft-sjefen dette:

– Apples økosystem ser derimot veldig strengt kontrollert ut, og – forresten – Apple er ganske dyrt! Vi glemmer at vi lever i et land der nesten alle mobiltelefoner er subsidiert. Jeg var i Russland forrige uke, der folk må betale 1000 dollar for en iPhone, og da kommer du ikke til å selge like mange iPhone-er.

Ballmer presenterte Microsofts mobilstrategi som en gylden middelvei. Deres Windows Phone-økosystem måtte ikke bli for kontrollert, eller for åpent, og de måtte heller ikke overprise produktene sine. Han sa også at Microsoft var flinke til å jobbe tett med utviklere, "i motsetning til Apple og Google".

Hør utdrag fra intervjuet her (dårlig kvalitet):

Les også: Test av Nokia Lumia 920 med Windows Phone 8

(Kilder: TechCrunch)

Les også
– Kan bety begynnelsen på slutten for Microsoft
Les også
Windows 8-salget går tregt
Les også
iPad mini: Slik er Apples store lille nyhet
Les også
Dette er nytt i Android 4.2
Les også
Microsoft: – Vi har ingen plan B
annonse

Les også