Til hovedinnhold

QuickOffice blir gratis for bedriftskundene

Google integrerer Microsoft Office-alternativet med Google Apps.

Google kjøpte for et halvt år siden opp QuickOffice, en kontorapp som følger med mange mobiltelefoner og nettbrett og som er kompatibel med dokumenter lagret i Microsofts Office-programmer Word, Excel og PowerPoint.

Fullversjonen som har støtte for redigering av dokumenter har inntil nå kostet penger, men nå har Google annonsert at QuickOffice vil være gratis for kunder som bruker Google Apps for Business.

Bedre konvertering fra Microsoft-formatene

Ved å integrere QuickOffice med Google Apps for Business vil bedriftskunder få bedre støtte for Microsoft Office-dokumenter enn det Google har kunnet tilby til nå.

"Etter at QuickOffice-teamet ble med i Google for noen måneder siden har vi arbeidet med å gjøre det enklere for deg å jobbe med Microsoft Office-filer – både ved å konvertere dem til Google-dokumenter og ved å redigere dem direkte i QuickOffice", skriver produktutviklingssjef Jonathan Rochelle i Google i et blogginnlegg.

Til høyre vises hvordan et Excel-ark kunne se ut når det ble importert til Google Docs tidligere. Til venstre etter at QuickOffice-konvertering er på plass.

Ifølge Rochelle har teknologien som brukes for konvertering av dokumenter i QuickOffice nå blitt integrert også i Googles egen løsning, slik at Word-, Excel- og PowerPoint-filer skal se enda bedre ut når de konverteres til Google Docs, Google Sheets og Google Slides.

Foreløpig er det kun på iPad at QuickOffice blir gratis, men nye versjoner for Android og iPhone skal være underveis.

Les også: Egen mobil på jobb? Dette må du vite

(Kilde: Google)

annonse