Nyhet

TomTom står bak nye gratis-kart

Både Apple Maps og Mapquest til Android og iOS bruker kart fra TomTom.

Joda, TomTom har sine egen navigasjonsapp til iPhone fra før. Det forhindrer dem ikke i å samarbeide med både Apple om å lage appen som skal erstatte Google Maps, ei heller bidra med data til gratiskartet fra Mapquest, ifølge Phone Arena.

Samarbeidet Apple har vært kjent en stund. Det nye kartet vil skvise ut Google Maps i iOS 6, og vil blant annet by på millioner med "POI" (points of interest) – steder som er verdt å merke seg – sving-for-sving-navigasjon, og ikke minst sanntidstrafikkmeldinger. Du kan også spørre taletjenesten Siri om hjelp til navigering i Apple Maps. Videre introduserer Apple såkalte "3D Flyover-kart," som etter sigende er en fancy måte å vise et satellittkart på.

Apple Maps vil for øvrig bare fungere på iPhone 4S, og kommende modeller, eller iPad 2, 3 og nye modeller.

Gratis via Mapquest i USA

TomTom har dekket veistrekninger på over 120 millioner metriske mil i Nord-Amerika. Det skal være like langt som tur-retur månen 16 ganger. Mapquests gratiskart til Android og iOS vil i første omgang bli lansert i USA i sommer, og også her leverer TomTom kart og navigasjonsløsninger.

Til sammenligning koster TomTom US & Canada, som også gir tilgang blant annet til morsom stemmestyring og kameravarsel, 349 kroner i Apple App Store.

Les også: Samleside for GPS- og navigasjon

(Kilder: Phone Arena)

Les også
Australsk politi advarer mot å bruke Apple-kart
annonse