Til hovedinnhold

Knuser du baksiden av iPhone 8 kan det bli dyrt å reparere

iFixit har gitt sin dom over Apples nye flaggskip.

iFixit

iFixit er nettstedet som spesialiserer seg på detaljert demontering av elektroniske duppeditter for å finne ut hvor enkle de er å fikse, og nå har de omsider gyvet løs på Apples foreløpige flaggskip, iPhone 8.

Heldigvis viser det seg at iPhone 8, i likhet med forgjengeren iPhone 7, er tilgjengelig for utskiftning av de viktigste komponentene, men er likevel langt fra optimal. Telefonen fikk 6 av 10 mulige poeng på «reparerbarhetsskalaen», ett poeng mindre enn iPhone 7.

Pass på glasset på baksiden

iFixit peker blant annet på at både skjerm og batteri er relativt enkelt å bytte ut med de rette verktøyene, og når det gjelder Lightning-porten bemerker nettstedet at det trolig vil være mindre behov for å bytte denne ut med tanke på at telefonen støtter trådløs lading.

Å få av glasset var ingen enkel sak, og etterlot et bulkete underlag.
iFixit

iFixit var noe mer negativ til glasset på baksiden av iPhone 8. Glassbelegget krevde meget stor innsats for å få skrelt av, og prosessen med å fjerne glasslaget etterlot en bulkete underlagsplate.

At glasset er vanskelig å fjerne ble for øvrig også indirekte bekreftet av Apple nylig. En Apple-representant uttalte overfor nettstedet Apple Insider at et ødelagt glasspanel ikke vil være omfattet av standardprisen det koster å bytte skjermen, som er 29 dollar i USA, men snarere regnes som «andre skader» og koste 99 dollar å fikse.

Dermed er det nok viktig å behandle dette med en viss grad av forsiktighet, men samtidig bemerker iFixit at det ennå er uvisst akkurat hvor mye glasset tåler av påkjenninger. For å finne ut av dette må man nok utsette glasset for en type stresstest. Hele demonteringen av iPhone finner du hos iFixit, og du kan også se videoen under.

Samsungs ny flaggskip lar seg også fikse: Sjekk iFixits demontering av Galaxy Note 8 »

annonse