Nyhet

Elon Musk: – Har fått godkjent planer om å bygge Hyperloop-bane

Supertoget vil ta passasjerer fra New York til Washington DC på en halvtime.

Den nye transportløsningen kjent som Hyperloop, som opprinnelig ble unnfanget av Elon Musk, gjennomførte nylig sin første vellykkede systemtest, og nå ser det ut til at enda en «milepæl» er blitt nådd. Musk har nemlig fått godkjennelse fra offentlig hold til å bygge en Hyperlopp-bane.

Entreprenøren kunngjorde godkjennelsen, som ble gitt verbalt, i en Twitter-melding nylig. Godkjennelsen gjelder en undergrunns Hyperloop-bane mellom de amerikanske storbyene New York City og Washington DC, med stoppesteder i Philadelphia og Baltimore underveis.

Skal bygges av Musks tunnelselskap

Dermed dekker banen altså den viktigste delen av den amerikanske østkysten. Ifølge Twitter-meldingen fra Musk skal Hyperloop-turen fra New York til Washington ta 29 minutter, og det vil være opptil et dusin stoppesteder i hver av byene. Til sammenligning tar det i dag cirka tre timer med tog mellom de to byene.

Slik ser den første prototypen av Hyperloop ut. Den ble nylig testet.

Det er Musks selskap The Boring Company som har fått godkjennelsen til byggingen. Dette selskapet ble etablert for å gjøre tunnelbygging rimeligere og mer effektiv, blant annet for å legge til rette for nettopp Hyperloop-teknologien. Selskapet har som mål å bygge omfattende nettverk av tunneler, til rundt en tiendedel av hva det koster i dag.

Har også store planer for Europa

Musk er ikke direkte involvert i utviklingen av selve Hyperloop-teknologien, da dette er et arbeid som ble lyst ut til andre aktører etter at Musk kun utviklet konseptet. Det selskapet som nå jobber med realiseringen av teknologien heter Hyperloop One, som altså nylig gjennomførte en vellykket test.

Som denne testen indikerte er teknologien ennå i en svært tidlig fase, og hittil har man kun oppnådd en brøkdel av den teoretiske hastigheten som fartøyet skal takle, som ligger på rundt 1200 kilometer i timen.

Hyperloop One har også store visjoner for Europa, som ble diskutert på en europeisk konferanse i juni. Disse visjonene innebærer å koble sammen 44 byer gjennom Hyperloop-ruter som strekker seg over til sammen 5000 kilometer og omfatter rundt 75 millioner mennesker. Som et eksempel planlegges det en 666 kilometers rute mellom London og Edinburgh i Skottland som vil ta rundt 50 minutter.

Musks bilselskap har akkurat sluppet ny modell: Her er Tesla Model 3 »

Les også
Elon Musk vil bygge Hyperloop-bane mellom New York og Washington
Les også
Se Hyperloop-toget sveve bortover i over 300 kilometer i timen – med passasjervogn
Les også
SpaceX skal snart sende verdens kraftigste rakett ut i rommet
Les også
Elon Musks futuristiske supertog-konsept har endelig blitt testet – og det funker!
Les også
Her er den: Teslas første Model 3
Les også
SpaceX landet hele to rakettrinn på bare 48 timer
Les også
Nå skal Elon Musk koble menneskehjernen til kunstig intelligens
annonse