Nyhet

Denne smarthøyttaleren med skjerm holder full kontroll i hjemmet

LG har dratt sløret av sin «SmartThinQ Hub».

CES-messen starter denne uken, og produsentene har allerede stilt seg opp i kø for å pirre nysgjerrigheten til forbrukerne. Nå er det sørkoranske LG sin tur. I en pressemelding rett før helgen drar selskapet nemlig sløret av sitt nyeste tilskudd til smarthjemmet, med et produkt kalt «SmartThinQ Hub».

SmartThinQ Hub er en Bluetooth-høyttaler med en ganske utvidet funksjonalitet som gjør at den skal fungere som en slags «sentral» for alle de smarte dingsene i hjemmet.

Har LCD-skjerm

Produktet kan i så måte ligne litt på Amazons smarthøyttaler Echo, men LGs variant byr blant annet på en 3,5-tommers LCD-skjerm som viser relevant informasjon fra alle de smarte dupedittene som måtte være koblet til Wi-Fi-nettet ditt.

SmartThinQ Hub skal brukes til å holde kontroll på både smarte vaskemaskiner, kjøleskap, ovner, luftkjølingsanlegg, ulike sensorer og andre produkter som er naturlig å utstyre det smarte hjemmet med.

Produktet kan selvsagt også kobles til mobilen eller nettbrettet via Bluetooth for blant annet strømming av musikk, og er også i stand til å gi deg varslinger og påminnelser fra enhetene dine via den innebygde LCD-skjermen - eller over høyttaleren.

Vektlegger design

Skjermen er vinklet på en slik måte at den skal være enkel å se fra litt avstand. Ellers bedyrer LG at den nye produktet kommer i et smakfullt, metallisk design som gjør at det passer sømløst inn i det moderne hjemmet. Fargealternativene er «Champagne»-gull og svart.

SmartThinQ Hub skal være kompatibel med enheter som støtter den såkalte AllSeen Alliance-standarden, som er en åpen utviklingsplattform for tingenes Internett-produkter. Flere tekniske detaljer vil nok dukke opp på CES-messen, som avholdes fra 6. januar.

Les alle sakene fra CES 2016 på vår samleside »

Har du mer lyst på en «normal» høyttaler? Dette er Razers nye og kompakte Bluetooth-høyttaler »

Les også
– Facebook skal slippe smarthøyttaler med stor berøringsskjerm
Les også
Nest har gjort smarthusene enda smartere
Les også
Mozilla vil lage en personlig assistent som skal hjelpe deg i smart-hjemmet
Les også
Varm kåken med tre Core i7-prosessorer
Les også
Her er våre 13 spådommer for teknoåret 2016
Les også
Dette er Razers nye og kompakte Bluetooth-høyttaler
annonse