Til hovedinnhold

Telia: – Vi kommer også med SMS+!

Men nøyaktig dato vet de ingenting om.

I går kunne Telenor fortelle at de ruller ut SMS+, en ny meldingsstandard som også er kjent under navnet RCS, eller «Rich Communication Suite».

Lanseringen skjer i samarbeid med Google og 58 andre operatører verden rundt, og vil være tilgjengelig for omtrent alle med en Android-mobil koblet til Telenors mobilnett.

– Flott at Telenor lar kundene prøve

Men hva med Telia? Hva er deres planer for RCS og SMS+? Vi forhørte oss med Kjersti Jamne, Telias nye leder for privatmarkedet.

Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet hos Telia Norge.

– Telia jobber også med SMS+, og vi forventer en lansering snart. Nøyaktig når kan jeg imidlertid ikke si noe om, forteller Jamne.

At Telenor er først ute synes imidlertid Telia er helt greit.

– SMS+ og RCS er et nybrottsarbeid for telekombransjen, og jeg synes det er flott at Telenor lar kundene prøve produktet slik at vi alle kan lære av det de gjør og tilby en enda bedre løsning i neste runde.

Lover avanserte løsninger i fremtiden

Jamne fremhever muligheter som å kunne kjøpe bussbilletter direkte fra meldingsskjermen som en av mange mulige fordeler med teknologien, og mener SMS+ bare er det første steget i en utvikling som kan gi oss mye nytt.

– På dette området har vi bare sett konturene av hva som vil komme. Løsningene vi tilbyr våre kunder vil i fremtiden kunnne bli svært avanserte, spesielt når vi kombinerer det med utviklingen innen kunstig intelligens.

Dette er SMS+ som Telenor lanserte i går:

Det du i dag bruker ulike chattetjenester som Facebook Messenger, WhatsApp og til dels Snapchat til, det kan du i stor grad gjøre med den nye meldingsløsningen.

SMS+ støtter disse funksjonene:

  • Bildevedlegg på inntil 100 MB
  • Deling av kart og posisjoner
  • Gruppemeldinger
  • Virker over telefonnettet, over Wi-Fi, og både i innland og utland

SMS+ bruker av datakvoten din:
Les mer om nylanseringen her »

annonse