Tek.no

Nyhet

Ikke akkurat RoboCop, men dette er verdens første robot-politimann

YouTube
23 Mai 2017 10:06

Blant de mange teknologiske nyvinningene fra science fiction-filmene som hittil ikke er blitt realisert finner vi robotpoliti, men nå ser det ut til at vi kan stryke det også av listen, melder nyhetsbyrået RT og Daily Mail.

I byen Dubai i De forente arabiske emirater får politiet nemlig nå et nytt medlem i form av robot som skal hjelpe til med å håndheve loven i landet. Vidunderet ble vist frem på konferansen Gulf Information Security and Expo Conference, som det ble kunngjort på Twitter.

Ingen RoboCop

Twitter

Det dreier seg riktignok ikke om en fullt like slagkraftig maskin som RoboCop, som vi husker fra de gamle actionfilmene, men den nye maskinen har likevel et knippe triks i ermet.

Roboten, som er cirka 1,7 meter høy, har for eksempel en berøringsskjerm på brystet som kan brukes av andre til å rapportere kriminell aktivitet, og den har også en mikrofon som gir deg en direktelinje til politisentralen.

Den høyteknologiske politioffiseren kan også skanne ansikter fra opptil 20 meter unna, og kan ta i mot innbetalinger for bøter. Innebygde våpen og andre maktmidler finner vi imidlertid ikke, så maskinen er nok mer å regne som en assistent enn en fullverdig politi.

Roboten skal utgjøre et ledd i en storstilt plan som myndighetene har innen sikkerhet og politi i Dubai. Blant annet planlegges det «smarte» politistasjoner og utstrakt bruk av kunstig intelligens for å bekjempe og forebygge kriminalitet i landet. Politiet har videre ambisjoner om at roboter skal utgjøre hele 25 prosent av politistyrken innen år 2030.

LG har lansert en robot til smarthjemmet »

Les også
Snart kan Googles menneskelignende roboter bli mer forbrukerrettede
Les også
Lei av å brette klærne dine? Denne roboten gjør jobben for deg
Les også
Denne roboten kan snart parkere bilen din
Les også
Denne kan true jobben til hurtigmatarbeidere
Les også
Googles nye robot beskrives som «mareritt-fremkallende»
Les også
LG lanserer robot du kan bruke til å kontrollere smarthjemmet ditt
annonse

Les også