Tek.no

Nyhet

iOS 11 kan automatisk slette apper du ikke bruker

Nyttig, plassbesparende funksjon på plass i det nye operativsystemet.

Niklas Plikk, Tek.no
9 Juni 2017 06:00

Apple dro nettopp sløret av den nye versjonen av mobiloperativsystemet sitt, og selv om vi allerede har fått et innblikk i mye av det iOS 11 har å by på er det naturligvis mange funksjoner vi ikke fikk med oss i den første, kjappe testingen av operativsystemet.

Som blant andre 9to5mac melder byr iOS 11 for eksempel på en ny, fiffig funksjon som automatisk sletter applikasjoner for å avhjelpe det evinnelige plassproblemet på mobilen.

For ubrukte apper når plassen er liten

Funksjonen aktiveres og deaktiveres i innstilingsmenyen.
Chris Hannah/Twitter

Funksjonen kalles «Fjern ubrukte apper» og ble blant annet oppdaget av app-utviklere som viste den frem på Twitter. Den innebærer i korte trekk at applikasjoner som ikke er i bruk automatisk slettes fra enheten når lagringsplassen begynner å bli trang. Appen vil da bli grået ut i appmenyen.

Kun selve appen vil bli slettet, og annen informasjon tilhørende applikasjonen, slik som innstillinger eller tilhørende data, vil ikke bli slettet. Dermed kan man fortsette å bruke appen som før dersom man velger å reinstallere den, noe man kan gjøre med et enkelt trykk.

Funksjonen kan fritt aktiveres og deaktiveres, så det er selvsagt valgfritt om man vil bruke den, men om man er blant de mange som lider av kronisk plassmangel er det ikke sikkert funksjonen er så dum.

Apple introduserte en lignende funksjon i iOS 9 i 2015, men den gangen dreide det seg om en funksjon som kun slettet applikasjoner midlertidig for å gjøre plass til nye oppdateringer, dersom du ikke hadde nok plass til å motta oppdateringsfilen.

iOS 11 skal lanseres til høsten. Blant andre nyheter som vi rapporterte om i vår sniktitt byr operativsystemet på et helt nytt kontrollsenter, bedre bilder med kameraet i mørket, overhalt App Store-butikk, bedre iMessage-synkronisering og mye mer.

Vi har testet iOS 11 på nye iPad Pro: Slik gikk det »

Les også
Slik funker iOS 11 på iPad Pro
Les også
Her er 11 ting du kan glede deg til i iOS 11
Les også
Her er alt Apple lanserte i kveld
annonse

Les også