Nyhet

Epsons nye laserprojektor gir deg et 120-tommers bilde bare centimeter fra veggen

Den byr også på skikkelig heftig lysstyrke.

Epson har kunngjort en ny projektor-modell av den typen du kan sette nesten helt inntil veggen og som likevel gir deg et skikkelig stort bilde. Modellen heter LS100 og er en laserprojektor som i tillegg til den «ultrakorte» kastelengden også har upåklagelig lysstyrke.

LS100 gir deg ifølge Epson et bilde på 120 tommer «noen tommer» fra veggen, uten at det spesifiseres akkurat hvilken avstand det dreier seg om. Oppløsningen er imidlertid kun vanlig, full HD, så om du skal oppleve god bildekvalitet kan du nok ikke sitte altfor nær.

Epson LS100.

God i lyse omgivelser

Ellers opererer Epson LS100 med en lysstyrke på 4000 lumens, som er et høyst respektabelt tall og mer enn nok til å sikre deg gode bilder selv i lyssterke omgivelser. Epson skryter også av kontrastforholdet, som skal ligge på solide 2 500 000:1.

Projektoren skal ha en levetid på 10 år og er utstyrt med tre HDMI-porter slik at du har litt fleksibilitet når det gjelder tilkoblinger. Produsenten bedyrer videre at projektoren glir sømløst inn i ditt øvrige interiør, men helt diskré er den etter bildene å dømme ikke.

Den veiledende prisen på LS100 ligger på 3000 dollar i USA, som tilsvarer rundt 24 000 kroner i Norge, så det er på ingen måte blant de rimeligere alternativene. Hva som ender opp med å bli den norske prisen er ennå uvisst.

Kort kastelengde er ment å være en praktisk løsning som blant annet skal få has på kabler man kan snuble i, og problemet med at man kaster skygge dersom man går i veien for projektoren. Løsningen blir stadig mer vanlig, og den siste tiden har vi sett nye modeller med kort kastelengde fra blant andre LG, Dell og Xiaomi.

Det går også an å se film på mobiler: Særlig når de har HDR-støtte på Netflix »

Les også
BenQs nye 4K-modell har HDR og koster ikke fletta
Les også
Nå kan du skaffe deg en lommeprojektor med Android og innebygget 360-gradershøyttaler
Les også
LGs nye projektor viser et 100-tommers bilde bare 12 cm fra veggen
Les også
Xiaomis nye laserprojektor viser deg et 150-tommers bilde bare en halv meter fra veggen
Les også
Samsungs nye TV ser ut som et bilde som henger på veggen
Les også
Dells nye laserprojektor viser et 100-tommers 4K-bilde bare ti centimeter fra veggen
annonse