Til hovedinnhold

Snart skal LG endelig vise frem OLED-skjermen du kan rulle sammen

Har to modeller klare til CES-messen.

LG

LG er blant dem som satser aller hardest på OLED-skjermer, som blant annet annet har den egenskapen at de er fleksible og bøyelige. Selskapet har jobbet med å dra full nytte av disse egenskapene ved å utvikle TV-er som kan «rulles» sammen, og nå skal vi snart se hva dette har kulminert i.

Blant ande Slashgear og Engadget rapporterer nemlig at LG skal vise frem to forskjellige, sammenrullbare skjermer på den nært forestående CES-messen.

18- og 55-tommer

Den ene skal være en prototype på en 18-tommers modell, mens den andre skal ha en «fullvoksen» TV-størrelse på 55 tommer.

Dette er en tidligere prototype av en sammenrullbar OLED-skjerm fra LG.
LG/YouTube

Det ble allerede i september i fjor meldt av koreanske medier at LG skulle vise frem en sammenrullbar 55-tommer på årets CES-messen, og nå er det altså bekreftet at vi øyeblikkelig får se den i aksjon.

Meningen med den sammenrullbare teknologien er blant annet å gjøre TV-er mer bærbare, slik at man enkelt kan bringe den med seg dit man har behov for en skjerm, for eksempel i en koffert, og simpelthen «rulle» den opp.

Kan få mange bruksområder

LG har tidligere sagt at de ser for seg en fremtid hvor de fleksible skjermene blant annet kan bygges inn i ting som vinduer, bord og vegger. I tillegg kan skjermene gjøres gjennomsiktige, noe som ifølge selskapet legger til rette for blant annet utvidet virkelighet-løsninger.

LG skal for øvrig ha flere skjermnyheter på gang under CES-messen, blant annet en 55-tommer som kan vise ett bilde på hver side, samt en ny, stor skjerm på 25 tommer beregnet på biler.

Her er en annen stor skjermnyhet fra LG: Selskapet skal vise frem intet mindre enn en 8K-TV på CES-messen »

annonse