Tek.no

Nyhet

Spotify vil vise HBO-serier

Den svenske musikktjenesten ønsker å utvide med film og TV.

Montasje: HBO, Spotify
13 Sept 2012 10:12

Spotify og HBO forhandler om å tilby den amerikanske gigantens populære TV-serier og filmer via den svenske strømmetjenesten. Spotify kan dermed bli mer enn en musikktjeneste og ta et viktig steg videre til video. Dette forteller danske TV2 Beep.

Det gledet mange å høre at den amerikanske betal-TV-giganten kommer til Norge med satsingen HBO Nordic. Nå kan det altså se ut til at HBO får en enda bredere distribusjon i samarbeid med svenskene.

Spotify har blitt en populær musikktjeneste som har tatt blant annet Norge med storm. Ifølge Beeps kilder vil Spotify nå utnytte den potensielle kundemassen ved å utvikle en dedikert film- og TV-avdeling ved siden av musikkfunksjonaliteten.

Henter inn tungvekter

Det har også blitt kjent at Spotify henter inn krefter som skal dytte den nye tjenesten i gang. Svenskene har nemlig rekruttert Mike Berkley, som er tidligere direktør hos et av de største kabel-TV-selskapene i USA, Comcast.

Foreløpig er det ikke kjent om Spotify vil oppdatere sin nåværende plattform til å håndtere filmer og serier, eller om de vil lansere en ny i tillegg, eller om de vil bruke HBOs egen.

Spotify-kunder kan med andre ord få tilgang til å strømme filmer og TV-serier, enten gjennom Spotify eller et annet program. HBO vil antakelig ikke være den eneste innholdsleverandøren, så det gjenstår eventuelt å se hvilke andre krefter svenskene får med seg på lasset.

Skandinavia først ut

Med unntak av vanlige sendinger, vil Skandinavia bli de første i verden som får tilgang på HBO-serier, og faktisk de eneste som får seriene tilbudt via strømming.

Pris, dato og ytterligere informasjon er ikke kjent ennå, og HBO og Spotify vil heller ikke kommentere saken. Da gjelder det bare å følge med videre.

(Kilde: TV2 Beep)

Les også
I natt slo Spotifys mareritt til
Les også
Spotify får stor overhaling
Les også
HP tar opp kampen med Spotify
Les også
HBO blir gratis den første måneden
Les også
Viser HBO-premierer dagen etter USA
Les også
Apple med Spotify-rival
Les også
Slik blir HBO i Norge
Les også
Spotify tjener nesten ingenting på gratisutgaven
Les også
HBO kommer også til Norge
annonse