Til hovedinnhold
NyhetApp lar deg spionere på konas SMS-er

Ny app spionerer på ektefellens SMS-er

Sikkerhetsselskap advarer mot spionverktøy som kan brukes av sjalu ektefeller og til industrispionasje.

iStockPhoto

Sikkerhetsselskapet Trend Micro advarer mot en ny Android-app som kan spionere på alle SMS-meldinger som sendes og mottas på telefonen.

En slik app kan være et nyttig hjelpemiddel for sjalu ektefolk eller til industrispionasje. Strengt forbudt og fullstendig forkastelig, selvfølgelig.

Du merker den ikke

Appen må installeres og settes opp manuelt på telefonen til den telefonen man vil spionere på, men når det først er gjort vil appen jobbe i bakgrunnen uten at den som eier telefonen vil merke noe til den.

Sikkerhetsekspert Rik Ferguson i Trend Micro mener det nye spionverktøyet er et godt eksempel på hvorfor Android fortsatt er den mobile plattformen som er minst sikker til bruk i bedrifter.

– Mobile enheter vil i økende grad bli industrispioners foretrukne verktøy, og Android-plattformens sårbarhet gjør den til et opplagt mål for de kriminelle. Denne appen er bare en av mange som er utviklet spesielt med spionasje for øyet, skriver Ferguson i en pressemelding fra Trend Micro.

Bedrifter må tenke seg om

Spionverktøyet er i sin nåværende form ikke beregnet på "nybegynnere", ettersom det blant annet krever at brukeren setter opp en FTP-server som kan motta stjålne SMS-beskjeder. Og den kan som nevnt kun installeres hvis du har fysisk tilgang til offerets telefon. Vi har imidlertid tidligere sett mange eksempler på at verktøy for å lage skadelig programvare har kommet i langt mer brukervennlige versjoner.

– Bedrifter som ennå ikke har en policy for de ansattes bruk av smartmobiler, bør få det snarest. Og hvis bedrifter velger å tillate Android-smartmobiler, bør de gjøre grundige vurderinger av sikkerheten på disse enhetene, sier Ferguson.

Vi har tidligere skrevet om hvordan det det siste året har vært en kraftig økning i antallet trusler rettet mot Android-mobiler, og hvordan du blir lurt til å installere falske apper på mobilen.

Les også: Mobilen din lekker som en sil

annonse