Sigmas nye flaggskip får prislapp

Flere detaljer rundt Sigmas kommende flaggskipmodell SD1 har dukket opp, sammen med mer konkret informasjon om pris og tilgjengelighet.

Kameraet med 15,36 megapiksler får en veiledende pris i USA på 9700 dollar, eller nesten 54 000 kroner. Vi ringte den Norske importøren, FotoVideo, og de kunne overraske oss med at utsalgsprisen her blir 49 950 kroner. Det er fortsatt et dyrt kamera i forhold til spesifikasjonene, men du har i hvert fall ingen grunn til å kjøpe det fra utlandet. Kameraet skal bli tilgjengelig rundt midten av juni.

Foveon-teknologi

SD1 har en Foveon 23,5x15,7 mm APS-C X3-bildesensor og en todelt bildeprosesseringsmotor ved navn "Three-layer Responsive Ultimate Engine (TRUE) II," som blant annet skal øke hastigheten på prosessering og gjøre det mulig å ta opp i RAW og JPEG samtidig.

Foveon-sensoren bruker tre lag med fotodetektorer laget av silisium plassert vertikalt som absorberer ulike farger i de forskjellige lagene. På den måten får man mer nøyaktige farger og fargeoverganger.

Fleksibilitet

SD1 skal ha bedre algoritmer for støyreduksjon enn tidligere, og støtter ISO-verdier fra 100 til 6400. Sigmas modell SD15 har til sammenlikning 1600 som høyeste ISO-verdi.

Videre støtter kameraet kompakt flashkort og er UDMA-kompatibel – noe som tillater rask overføring av store mengder data.

SD1 har et greit utvalg av objektiver tilgjengelig, og kan bli brukt med flere enn 50 ulike Sigma SA-objektiver, som for eksempel ultravid, ultratelefoto, makro og fisheye.

Sigmas bildeprosesseringsprogram, Photo Pro 5.0, følger med i pakken og muliggjør enkle operasjoner med bildene man har tatt, som overføring, slideshow, utskrift, JPEG-konvertering og hvitbalansesetting.

Flere spesifikasjoner finner du i produktguiden.

Les også
Firmware fra Panaonic, Sigma, Canon og Ricoh
Les også
Sigma tar spranget
Les også
Godsaker fra Sigma på vei
Les også
Feil på enkelte Sigma-objektiver
annonse