Tek.no

Nyhet

Nå kan du få kjøpt Huawei Mate 30 Pro i Norge

Men fortsatt uten Google-apper.

Huawei Mate 30 Pro er nå tilgjengelig gjennom «offisielle» kanaler i Norge. Men du må fortsatt klare deg uten Googles appbutikk og apper.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
13 Feb 2020 11:01

«Kanskje verdens beste mobil du ikke kan kjøpe», skrev vi om Huaweis Mate 30 Pro da vi testet den like før jul.

Telefonen var det første flaggskipet fra Huawei som ikke var mulig å kjøpe i Norge. Inntil nå.

Power har nemlig tatt inn et parti av telefonen som de kun selger i butikk i filialen i Dronningens gate i Oslo. Det dreier seg om 256 GB-varianten – til en pris på 9.990 kroner.

Grunnen til at Mate 30 Pro ikke har vært tilgjengelig er i hovedsak at Huawei ikke får benytte seg av Googles apper og appbutikk etter den amerikanske handelsblokaden.

Huawei deler ut Freebuds 3 til Mate 30 Pro-kunder som deltar i en spørreundersøkelse.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Ønsker tilbakemeldinger fra brukerne

Kommunikasjonssjef Anders Bigseth forklarer at Huawei i praksis tester markedet i Norge.

– Vi har tatt inn et lite parti Mate 30 Pro for salg i Norge. Mate 30 Pro er kun tilgjengelig i to butikker i Oslo, Power City og Mobit Kalbakken. Dette er primært en respons på tilbakemeldinger fra forbrukere som ønsker å kjøpe telefonen.

Power frister med et sett Freebuds 3 til Mate 30 Pro-kunder, men det er en liten hake:

– Sekundært ønsker vi også tilbakemeldinger på hvordan vi kan forbedre brukeropplevelsen i appbutikken vår AppGallery, som vi satser stort på. Alle som kjøper en Mate 30 Pro og deltar i vår undersøkelse om bruk av mobilen får tilsendt et par Freebuds 3, sier Bigseth.

Huawei Mate 30 Pro.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Knallgod telefon

I vår test av Mate 30 Pro konkluderte vi med at den er en fabelaktig telefon, og at det i praksis ikke er så veldig vanskelig å klare seg uten Google-appene om du er noenlunde teknisk anlagt.

– Men slike løsninger er absolutt ikke for alle. De er for de av oss som vet hva vi går til, og er villige til å jobbe litt for å kunne få nytten som den knallgode maskinvaren i Mate 30 Pro kan gi oss.Hvis du vet at du er én av dem er det ingen tvil om at jeg vil anbefale denne telefonen. Selv uten Google, skrev tester Finn Jarle Kvalheim.

Power opplyser for øvrig ikke på nett om at telefonen ikke kommer med Google-apper, men salgssjef Erik Heder-Midtgaard hos Power sier kundene ikke får lov til å kjøpe telefonen før de har vært gjennom en registrering hos Huawei, hvor de får en bekreftelseskode som de må ha med i butikken.

– Her blir kundene ettertrykkelig informert om hva det er de kjøper. Som dere ser er denne kun tilgjengelig for kjøp i en butikk, og her har det vært en egen opplæring av selgerne, så de også informerer kundene ekstremt godt. Når det er sagt, så skal dette komme tydeligere frem også på power.no, en kommunikasjon vi nå sitter og jobber med, skriver han i en e-post.

Power har for øvrig også tatt inn telefoner fra Xiaomi i sortimentet nylig.

annonse

Les også