Tek.no

Nyhet

Yahoo likevel mindre enn Google?

16 Aug 2005 07:40
annonse

Det var i forrige uke at Yahoo påstod at deres indeks var over dobbelt så stor som Googles. Yahoo annonserte at deres søkeindeks hadde passert 20 milliarder objekter, inkludert 19,2 milliarder nettsider, 1,6 milliarder bilder, og 50 millioner audio- og video-filer. Googles indeks inneholder derimot bare 8,2 milliarder nettsider.

To forskere for National Centre for Supercomputing Application (NCSA), Matthew Cheney og Mike Perry, foretok derfor en rask studie av de to søkemotorene. Teorien var at dersom Yahoo hadde mye større indeks enn Google, ville tilfeldige søke på Yahoo resultere i flere treff enn de tilsvarende søkene på Google. Dessverre viser Google og Yahoo aldri mer enn 1000 treff på et søk, så de fjernet alle søk som hadde over 1000 treff.

De valgte ut 10012 forskjellige søk, satt sammen av to tilfeldige ord fra en engelsk ordbok. De brukte et skript til å logge resultatene, og resultatene er svært klare. I gjennomsnitt returnerer Yahoo bare 37,4% av resultatene Google gjør, noe som vil indikere at sannsynligvis er Googles indeks minst 2 ganger så stor som Yahoos.

Dette kan bety flere ting; sannsynligvis har ikke Yahoo løyet om sin indeksstørrelse. Likevel ser det ut til at Google klarer å returnere flere resultater, noe som kan tyde på at Googles indeks faktisk er større enn de oppgir. Du kan lese hele rapporten fra NCSA her.

Men husk at størrelsen ikke er alt, dersom søkemotoren returnerer 1000 irrelevante resultat. Som oftest er du bare ute etter den ene siden.

annonse

Kilde: NCSA

Les også
Google boikotter stor nyhetsside
Les også
Google støtter søk med wildcard
Les også
Yahoo større enn Google?
annonse

Les også