Til hovedinnhold

Nå skal alle bruke dem


(Klikk for større bilde)

Et av verdens mest fremtredende produsenter av hodesett, Plantronics, holdt en pressekonferanse på Torsdag, hvor de lanserte tre nye Blåtann-hodesett. Under mottoet "Håndholdte enheter tilhører fortiden - hodesett er fremtiden" kunne en stolt markedssjef understreke at salget av hodesett gikk til værs og inntektene deretter.

- Før måtte du være helt eller astronaut for å bruke et hodesett, men nå er hodesettet en del av hverdagen, uttalte Paul Clark, produktsjef for Plantronics. - Den håndholdte telefonen ble utviklet for over 100 år siden, i en tid da man ikke brukte telefonen hver dag. Den tiden er nå forbi, fortsatte Clark, før han dro i gang et show man aldri skulle tro kunne finne sted hos en hodesett-produsent.

Voyager 510 - trådløst for mannen i gata
Voyager 510 blir selve ryggraden i Plantronics hodesett-satsning i den kommende tiden. Med en utsalgspris på rett over 600 kroner er hodesettet er hodesettet lang billigere en tilsvarende tidligere hodestt fra produsenten, og rettes mot brukere som stiller store krav til komfort og ergonomi. Dette være brukere som bruker hodesettet gjennom hele arbeidsdagen såvel som hjemme, og dermed ikke må utsettes for ubehag.


(Klikk for større bilde)

En av de større nyhetene i 510 er at hodesettet kan brukes med 8 forskjellige telefoner uten at man trenger å innstille på nytt mellom hver gang. Når man så skal bytte til en annen telefon, mobil eller fasttelefon, presser man bare inn en knapp, og man overføres til neste telefon. Hodesettet kan også motta flere innkommende anrop, og man kan velge hvilken samtale man skal motta bare ved hjelp av hodesettet.

I tillegg har Plantronics lagt inn en støyfjerningsmekanisme, som fjerner unødig støy fra samtalen.

Med spesifikasjoner som 6 timer taletid og rett i overkant av 100 timer standby er hodesettet også et av de med lengst taletid på markedet i dag. Vekten er på 15 gram, noe som gjør hodesettet svært lett.

For å koble hodesettet til fasttelefonen, må man kjøpe en egen basestasjon ettersom nesten ingen hustelefoner støtter Blåtann. Hodesett og basestasjon vil få en pris på rundt 2000 kroner.

Myna og Tonga
Plantronics viste også frem tre uferdige blåtann-håndfri, blant disse Myna og Tonga. Hodesettene har enda ikke fått navn og går dermed under kodenavn.

Myna er Plantronics første Blåtannshøyttaler, og er tiltenkt telefonkonferanser eller andre situasjoner hvor god, høy lyd er påkrevd. Vi vet veldig lite om Myna, men Clark kunne love mye bedre lydkvalitet enn på samtlige av konkurrentenes alternativer. Vi, som nylig testet et norsk forsøk, kjente oss godt igjen og nikket med.


(Klikk for større bilde)

Tonga er et Blåtann-hodesett, og er ment å bli Plantronics absolutt billigste valg for førstegangsbrukere av hodesett. Prisen gjenspeiler dette, og vil havne på rundt 400 kroner, langt under det Plantronics hittil har tatt for sine hodesett.

Med en vekt på 17 gram er det heller ikke noe tungt hodesett, og Plantronics poengterte at dette var et alternativ til de som har behov for trådløs håndfri i bilen eller på jobb, men som ikke trenger å bruke det daglig.

Hodesettet vil være tilgjengelig sommeren 2005.

Plantronics Tahiti
Plantronics Tahiti ble den store overraskelsen, og er selskapets store hjertebarn i skrivende stund. Istedet for bare å lansere ett enkelt hodesett, har Plantronics valgt å tilby en komplett pakke med tilbehør som gjør det adskillig enklere å anvende trådløst hodesett.

Med en vekt på minimale 9 gram og en knøttliten størrelse, er det ingenting som tilsier at hodesettet vil bli ubehagelig å bruke over tid, noe som har vært et gjengående problem med trådløse hodesett.


(Klikk for større bilde)

Først og fremst vil hodesettet komme med tre ørefester, noe som skyldes at alle har forskjellige ører. Ørepluggen er i myk silikon, noe som gjør at man ikke trenger ørehenger. Istedet vil silikonet forme seg etter øregangen og derme sitte som et skudd.

Når man ikke bruker hodesettet, kan man sette dette i en medfølgende holder. Denne kan så festes i innerlommen eller i skjortekragen akkurat som en penn. Når telefonen ringer, vil så denne holderen vibrere i vei og varsle eieren om at hun eller han er populær.

Med en taletid på 3 timer, så kan Tahiti riktignok virke som et dårlig valg. Dette kompenserer derfor Plantronics med ved å legge ved en reiselader drevet av et AA-batteri. Dette festes til holderen, og sørger for at man får opptil 25 timer med taletid før hele opplegget sier takk for seg. Lading generelt er heller ikke noe problem ettersom man kan lade telefonen med samme lader som man bruker på telefonen, forutsatt at man har Samsung, Siemens, Sony Ericsson eller Motorola.

Prisen på Tahiti er enda ikke fastsatt, men forventes å ligge langt over de øvrige hodesettene vil havne på. Tahiti vil befinne seg i butikkhyllene i løpet av sommeren.

Les også
Alt øret måtte begjære
Les også
Hvilket Blåtann headsett?
annonse