Til hovedinnhold

Nyslipp fra LG: Klonene angriper

LG P7200

LG har nå flere nye modeller på vei til det norske markedet. Blant nyhetene er S5200, S5100 og P7200, som vi omtalte tidligere i høst.

- Vi regner med at disse telefonene kommer i salg i slutten av november, sier Knut Kjeksrud i LG Norge til Amobil. M4410 skal komme til butikkene i begynnelsen av november.

De nye modellene er noen av de første telefonene LG slipper i Norge med blåtann og MP3-spiller. Likevel sitter vi med en følelse av at vi har sett disse telefonene før. For er ikke P7200 mistenkelig Motorolas bestselger Razr, og er ikke S5200 vel så lik bestselgeren Samsung D500?

Utfordrer til Razr
P7200 er som nevnt en flat modell av samme slag Motorola Razr V3. Det som først og fremst skiller den fra sin amerikanske motpart er det to megapikslers kameraet med autofokus. Razr har et vanlig VGA-kamera.

P7200 har også 8MB minne tilgjengelig for brukeren, som kan utvides med minnekort av typen Transflash. Razr har til sammenligning 5,5MB minne og mangler utvidelsesmuligheter.

LGs nye designtelefon har innebygget MP3- og AAC-spiller. Det har også Razr, men denne modellen har en klar begrensning med så lite minne, og MP3-funksjonen er derfor i hovedsak ment for ringetoner. Siden P7200 har minnekort er det mer aktuelt å bruke telefonen som et alternativ til en vanlig MP3-spiller.

P7200 kan også skilte med EDGE, som gir en nedlastningshastighet på 236,8kbps, noe som er omtrent fire ganger raskere enn GPRS klasse 10-løsningen til Razr. EDGE gjør det mulig å se mobil-TV og surfe raskere på nett, enten via den innebygde WAP-leseren, eller ved å koble telefonen til en PC og bruke den som modem.

Det som kan gjøre P7200 interessant for den mer profesjonelle brukeren, er at telefonen har fått støtte for SyncML. Dette gjør gjør det mulig å synkronisere kontakter, kalenderoppføringer og annet mot tjenester som for eksempel Mobical.net.

Du kan lese mer om LG P7200 i saken "LG utfordrer Razr".

LG S5100 og S5200

De to andre telefonene LG har planlagt for november, S5200 og S5100, skilles kun av designet sitt. S5200 er en skyvetelefon, slik som Samsung D500, mens S5100 er en kamskjellstelefon. De måler begge to 9,0 x 4,6 x 2,3 cm, og er omtrent like store som D500.

- Disse telefonene er en del av LGs designkonsept som vi kaller "Shark". Denne serien skal først og fremst trigge de designinteresserte kjøperne, fremfor de som er veldig opptatt av ny teknologi, forteller Kjeksrud.

Selv om utseendet altså står i fokus, finnes det en del nyttig teknologi under panseret på de nye telefonene - for eksempel støtte for blåtann og innebygget mp3-spiller. Det skal sies at slike funksjoner ikke akkurat kan kalles ny teknologi. Dette er noe som for eksempel er på plass i D500, som til overmål er en fjorårsmodell. Vi får si velkommen etter til LG. Likevel er det nok disse funksjonene og megapikselkameraet som vil gjøre S5100 og S5200 interessante for den allmenne bruker.

Begge de nye telefonene har trippelbånd, men mangler EDGE. De er derimot utstyrt med GPRS, som gir en nedlastningshastighet på ca 56kbps, noe som er greit til WAP, men kanskje i tregeste laget dersom du vil surfe på nett med en bærbar PC. Sammenligner vi med Samsungs D500, kan den by på EDGE, men da kun i den nyere utgaven med navnet D500E.

Skjermene på LG-telefonene er på 1,77 tommer, har en oppløsning på 128 x 160 piksler, og en fargedybde på 262.000 farger. Det er langt i fra det beste i klassen, men likevel en helt grei oppløsning. Kamskjellvarianten S5100 kan også by på en egen 1,04-tommers ytterskjerm med 96 x 94 pikslers oppløsning og 65.000 fargers fargedybde.

LG har som nevnt utstyrt begge de nye telefonene med MP3- og AAC-spiller. Minnet er på 72 MB, noe som burde holde til omtrent én musikk-CD i grei kvalitet. Likevel må både S5100 og S5200 også her se seg slått av D500, som har 96 MB minne innebygget. Ingen av de nevnte modellene har mulighet for å utvide minnet med minnekort.

Alt i alt kan vi si at LGs nye modeller er interessante, men de har ennå et stykke igjen før de kommer helt opp på Samsungs nivå rent teknologisk. Til gjengjeld kan det nok tenkes at de vil ha en hyggeligere pris. Siden alle de tre modellene har multimedia-funksjoner og blåtann, skal man ikke se bort fra at de kan bli populære alternativer for de som er på jakt etter skyve- eller kamskjelltelefon i høst.

annonse