Fildeling rett fra lomma

Minnekort og minneplugger finnes etter hvert i et utall varianter, og nye utgaver ser stadig vekk dagens lys. Et fellestrekk er at det kan være tungvint å utveksle eller overføre filer man har lagret på minneenheten, uten gå gå ta veien innom en PC. Dette ville Memsen gjøre noe med.

"Click n' share" er navnet på prototypen fra Memsen. Det ser ved første øyekast ut som en helt ordinær USB minneplugg, men har i tillegg en ny og unik funksjon.

Ett klikk er nok
I minnepluggen finnes det nemlig en delt mappe, og innholdet i denne mappen kan sendes til en annen tilsvarende minneplugg. Alt skjer ved ett knappetrykk. Finnes det en lik minneplugg i nærheten, vil filene i den delte mappen bli overført til den. Memsen kaller det verdens første portable trådløse løsning for fildeling mellom minneplugger.

Det er interessant å spekulere i mulighetene som følger med denne teknologien. Tettheten av MP3-spillere og andre små lagringsenheter blir bare større og større og det å for eksempel utveksle MP3-filer rett fra en MP3-spiller til en annen, eller som Memsen ser for seg, at annonsører kan sende reklamemateriell rett til minnepluggen og dermed slippe brosjyrer, er bare to av en lang rekke mulige bruksområder.

Det finnes foreløpig ingen detaljer om hva slags teknologi som brukes til overføringen eller når Click’n’share-baserte produkter blir tilgjengelig på markedet. Du kan lese mer om "Click n' share" på Memsen sine hjemmesider.

Les også
- Nå kommer Bittorrent på mobilen
Les også
Fildeling på mobilen?
Les også
Kazaa til mobilen
annonse