Nyhet

Youtube fjerner flere videoer

Youtube har tidligere fjernet videoklipp fordi et annet selskap eier rettighetene til klippene. Nå blir også amatørvideoer berørt.

Nylig har Youtube fjernet amatørvideo som Juliet Weybret la ut i desember. På videoen spiller Weybret på piano og singer låten "Winter Wonderland".

Noen uker senere fikk Weybret en e-post fra Youtube og hennes video ble fjernet fra nettstedet. Det viser seg at Warner Music Group har rettighetene til den aktuelle låten.

Dette eksemplet skal ikke være enestående, dvs at amatørvideoer blir fjerne fra Youtube. Et annet eksempel er en hjemmevideo hvor en del av en låt blir avspilt i bakgrunnen på videoen. Dette var altså nok til at videoen ble fjernet fra Youtube.

Det finnes faktisk tusenvis av slike eksempler, ifølge Fred von Lohmann, advokat for Electronic Frontier Foundation, en gruppe som jobber for Youtube-brukere som blir påvirket av saken.

En talsmann for Warner Music forsvarer fjerningen ved å si at Youtube tjener penger på videoer, også videoer fra amatører.

(Kilde: New York Times)

Les også
Se Youtube-videoer mot betaling
Les også
Feilfikser for VLC Media Player
Les også
Disney og Youtube med avtale
Les også
Nett-TV-program med kraftig oppgradering
Les også
Mozilla satser på åpent videoformat
Les også
YouTube fjerner 100 000 klipp
annonse