Nyhet

HP lanserer forretningsmobil

Allerede i september ble Ipaq 914 Business Messenger lansert. Men først nå kommer den på markedet, og det ser ut som om HP har endret litt på utseendet siden september.

Det er ingen tvil om at den nye telefonen er myntet på forretningsbrukeren, og i pressemeldingen skriver HP at Ipaq 914 lar deg være produktiv også når du er på farten.

Qwerty og trykkskjerm

Telefonen har et fullt qwerty-tastatur, som gjør at det går kjapt å skrive e-post og tekstmeldinger. Skjermen er trykkfølsom, og måler 2,46 tommer. En navigasjonstast gjør at du kan bla i e-postmeldinger og menyer med én hånd, uten å trenge å dra frem pekepennen. Telefonen har fått svart pianolakk-lignende farge, og en ramme i krom.

Ipaq 914 har fått operativsystemet Windows Mobile 6.1, og har derfor full e-poststøtte i tillegg til støtte for Word-, Excel- og Powerpoint-dokumenter.

GPS og rask internett

Det har blitt alt annet enn uvanlig at smarttelefoner utstyres med GPS og høye internetthastigheter, og som forventet har også Ipaq 914 dette.

Innebygget GPS-mottaker gjør at du kan bruke telefonen som bilnavigator, eller for å navigere mens du er til fots. HP skriver ingenting om medfølgende programvare i testen sin, så det kan tenkes at du må kjøpe dette i tillegg.

Telefonen støtter Wi-Fi, slik at du kan koble deg til trådløse nettverk og surfe på internett i høye hastigheter. I tillegg støtter den både HSDPA (super-3G), UMTS (3G) og Edge, slik at du får beste hastighet i mobilnettet uansett hvor du befinner deg. Støtte for alle verdens GSM-nett i tillegg til dette gjør at telefonen kan brukes omtrent overalt i verden.

Kameraet i Ipaq 914 tar bilder i opptil tre megapikslers oppløsninger, noe som er stort nok for de fleste.

Prosessor og minne

Ipaq 914 har en prosessor på 416 MHz fra Marvell, og 128 MB RAM som er satt av til å kjøre programmer. I tillegg er det 256 MB tilgjengelig for å lagre nye programmer, bilder eller annet.

Batteriet i den nye telefonen har en kapasitet på 1940 mAh, noe som er unormalt stort og bør gi god batterilevetid. HP har imidlertid ikke oppgitt batterilevetiden.

Den nye telefonen vil leveres til Norge i midten av august, og den veiledende prisen er satt til 3990 kroner inkludert avgifter.

Les også
Nokia E75 i butikkene
Les også
Se hva HP har laget
Les også
Her er HPs nye mobiler
Les også
HP iPaq 514
Les også
HP iPaq 510
annonse