Tek.no

Nyhet

Samsungs 12-megapikslers er ute

9 Okt 2009 12:24

I juni i år lanserte Samsung sitt nye kameraflaggskip, Pixon 12. Nå er telefonen tilgjengelig i landets butikkhyller.

Les førsteinntrykk av Samsungs Pixon 12 »

Pixon 12, eller eller eller M8910, som den også heter, er en trykkskjermtelefon. Dette betyr at den nesten ikke har noen fysiske taster, bortsett fra navigeringstast og taster for å ringe og avslutte samtaler.

Skjermen er 3,1 tommer stor, og er av typen AMOLED. Denne teknologien gir deg dypere farger, slik at svarte områder ser helt svarte ut. Skjermen har en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Bildemonster

Pixon 12 har et 12 megapikslers kamera. Antallet megapiksler er som kjent ikke nok for å få gode bilder, og Samsung har utstyrt telefonen med en en hel rekke fotofinesser. For eksempel har telefonen ekte blits, autofokus og vidvinkellinse.

I tillegg skal det være lettere å fokusere på objekter som beveger seg, for eksempel et lekende barn eller dyr. Kameraet i Pixon 12 vil nemlig automatisk holde fokus på objektet.

Du kan også ta opp videosnutter med kameraet, nærmere bestemt med 720 x 480 pikslers oppløsning og med en bildefrekvens på 30 bilder i sekundet.

Sterk på nett

Pixon 12 kommer heller ikke til kort i mobilnettet. Telefonen har "alt" du måtte trenge i dag, nemlig super-3G, 3G og Edge. Wi-fi er også på plass slik at du surfer gratis i trådløse soner. Til navigering har telefonen innebygget GPS.

Internminnet er på 150 MB, noe som ikke er mye om du har planer om å bruke alle telefonens muligheter. Får du dårlig plass, kan du investere i et ekstra minnekort av typen Micro-SD.

Apropos micro, kan det også nevnes at telefonen har Micro-USB-utgang for tilkobling til PC og lading.

Pixon 12 koster rundt 5400 kroner uten abonnement.

Vår test av Pixon 12 dukker opp tidlig i neste uke, og vi tar en grundig titt på både kameraet og øvrige funksjoner. Følg med!

Les også
Samsungs 64 GB-brikke nærmer seg
Les også
Tastetrio fra Samsung
Les også
Test: Samsung S8000 Jét
Les også
Førsteinntrykk: Samsung Omnia HD
annonse

Les også