Tek.no

Nyhet

Microsoft fjerner Sonys DRM

14 Nov 2005 08:10
annonse

Microsoft uttalte før helgen at de ikke var sikre på hva de kom til å gjøre med Sonys mye omtalte DRM-beskyttelsen. Nå har selskapet bestemt seg for å fjerne programvaren fra infiserte maskiner, mye på grunn av at DRM-beskyttelsen lager et sikkerhetshull.

Signaturfiler som kan oppdage DRM-beskyttelsen vil komme til Windows Defender, tidligere kjent som Windows Antispyware beta, sammen med de ukentlige oppdateringene. Microsoft kommer også til å inkludere fjerningen i Malicious Software Removal Tools neste oppdatering, som kommer samtidig med de månedlige oppdateringene for Windows. Også Windows Live Security Center, en av tjenestene i den kommende Live-satsingen fra Microsoft, kommer til å inkludere støtte for å fjerne DRM-programvaren.

Sony BMG sa fredag at de har avsluttet produksjonen av CDer med slik kopibeskyttelse, etter massivt press fra datakyndige forbrukere. Selskapet selv sier at de avslutter bruken av XCP-programvaren på grunn av et virus som utnytter programvarens mulighet til å skjule filer. Selskapet understreker at dette kun gjelder CDer som benytter seg av XCP-teknologien, men mange av selskapets CDer inneholder andre typer kopibeskyttelse.

Sikkerhetsleverandørere Symantec, Computer Associates og F-Secure har alle oppdatert sine produkter slik at de oppdager XCP-programvaren. Sony BMG sier at ingen CDer med XCP-teknologi er solgt i norske butikker.

Kilder: CNet News.com, Microsoft

Les også
MS Office 12 Beta 1 snart ute
Les også
Trojansk hest utnytter Windows-hull
Les også
Kronikk: Musikkbransjen og DRM
Les også
Microsoft evaluerer Sonys DRM
annonse

Les også