Tek.no

Nyhet

Ukens kinopremierer - uke 29

17 Juli 2008 20:00

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Hancock

7/10

Filmen er fylt med actionfylte og morsomme scener, før den mot slutten forsøker å bli mer dramatisk og mørkere enn det den har godt av. Positivt er det allikevel at alle skuespillerne gjør en god jobb og spesialeffektene sitter som dem skal. Alt i alt er "Hancock" en meget underholdende film og ønsker du å bli underholdt er det bare å ta beina fatt til nærmeste kinosal. Les hele anmeldelsen.

Kung Fu Panda

7/10

"Kung Fu Panda" har humor og varme og pandaen Po er en karakter det er lett å bli glad i og ikke minst identifisere seg med. CGI-animasjonen er av høyeste kvalitet, men på mange måter er det åpningssekvensen som er filmens klart beste der den fremstår forfriskende mens resten av filmen fortoner seg mer tradisjonell. De norske stemmene får godkjent, men filmen er nok hakket bedre med Jack Black i rollen som Po. Kung Fu Panda" er tydelig laget av folk som elsker animasjon og filmmediet, den vil utvilsomt sjarmere sitt publikum og er sannsynligvis en film man kan se utallige ganger uten å gå lei av. Så får vi se hvor lang tid det tar før vi får servert en oppfølger. Les hele anmeldelsen.

Once

9/10

"Once" står som et prydeksempel på hvordan man kan skape virkelig filmmagi ut av minimalt med teknisk utstyr, budsjett og innspillingstid. Dette er en film som stråler av fortellerglede og dyktige skuespillere samtidig som filmen visker ut skillet mellom fiksjon og realisme der den fremstår som en musikalsk dokumentar. Musikken, skrevet og fremført av Hansard og Irglová, er som balsam for både øret og sjelen fra første til siste låt. Kort fortalt er "Once" den perfekte musikal for de som måtte hate musikaler. Og blir man ikke sittende igjen med den gode varme følelsen etter rulleteksten så er det ikke filmen der er noe i veien med. Les hele anmeldelsen.

annonse

Les også