Tek.no

Nyhet

Asus' nyeste mobil har de villeste spesifikasjonene vi har sett på en mobil så langt

Asus
Finn Jarle Kvalheim
22 Juli 2019 12:06

I fjor slapp Asus sin første reinspikka spilltelefon. ROG Phone tok aldri helt av, men den hadde en del funksjoner som var ledende, så som en ekstremt god skjerm. Nå slipper selskapet ROG Phone 2, og denne gangen har de skrudd opp skjermytelsen enda litt til.

Det betyr at Asus går fra fjorårets 90 Hz-skjerm til en ny 120 Hz-skjerm i ROG Phone 2. Kort fortalt; det er en lynende hurtig skjerm som er laget for å både være behagelig å se på og å gi responsen du trenger for å vinne i krevende spilltitler.

De bytter også fra en LCD-variant til AMOLED i årets modell. Oppløsningen er på så vidt nord om full-HD, altså 2340 x 1080 piksler. Ifølge GSMArena kan du stille telefonen til 90 eller 60 hertz hvis du vil – det gir besparelser i strømforbruk.

Berøringssensoren er også lynrask, med 240 Hz. Dermed bør telefonen reagere presist og så godt som uten forsinkelse på raske og plutselige bevegelser.

Beholder designfilosofien

Designmessig var fjorårets telefon en av de mer spesielle i butikkhyllene, med en kantete og veldig gamingorientert design. Det strakte seg så langt som til perforerte metallgriller på baksiden og ROG-logoen med RGB-belysning på baksiden.

Vi snakker altså om det litt småsinte Republic of Gamers-øyet som kunne lyse opp i alle mulige farger. Den kunne også pulsere i takt med andre ROG-telefoner i WiFi-nettet ditt.

Designfilosofien ser ut til å ha holdt videre til årets modell. Det betyr at den fortsatt er litt kantete og har det lysende øyet på baksiden. Men kjølegrillene på baksiden er sløyfet, og det samme er fingerleseren som er flyttet inn i skjermen denne gangen.

En 120 Hz skjerm skal gi lynende raske oppdateringer og behagelig bilde. Fra før var Asus først med 90 Hz i mobiler, før OnePlus 7 Pro fulgte opp med den første 90 Hz-skjermen basert på AMOLED i vår. Asus skrur altså teknologien enda et knepp opp. Stereohøyttalerne rundt skjermen skal være mer enn dobbelt så bråkete som fjorårets.
Asus

Stor tass

Det er en forholdsvis voksen telefon som er lansert denne gangen. Skjermen er hele 6,6 tommer stor. Men det betyr også masse plass til batteri og andre godsaker.

Inni ROG Phone 2 bor det et batteri på hele 6.000 mAh. Det er knapt 50 prosent mer enn du finner i toppmodellene fra Samsung og Huawei. Det heter seg at telefonen skal kunne drive PUBG i hele syv timer sammenhengende – noe som burde være tilstrekkelig både for øyne og tomler i Fortnite-konkurrenten.

En annen ting det blir plass til når du bygger stor spilltelefon er kraftige stereohøyttalere i fronten.

Får ekstra rask prosessor

Spill med to skjermer samtidig – forutsatt at det kommer spill som støtter det, da. Twin View-dokken var ett av de dyreste tilbehørene til fjorårets ROG Phone, og blir antageligvis det i år også. Den kostet oppunder 3000 kroner ved lansering i fjor.
Asus

Fjorårets ROG Phone var stilt noen knepp høyere opp enn andre telefoner med samme maskinvare. Det samme er tilfelle i årets utgave – på en måte.

Denne gangen er det ikke en brikke Asus selv har skrudd opp hastigheten på, men snarere den bitte litt raskere Snapdragon 855 Plus-brikken som er brukt. Grafikkdelen i den er jekket opp med 15 prosent sammenlignet med den vanlige 855-prosessoren, mens prosessorkjernene er stilt opp med mer forsiktige fire prosent.

Dette er uansett raskeste maskinvare som er tilgjengelig i mobiltelefoner i år.

Spillmodus eller vanlig modus?

Selv om den er voldsomt spillorientert skal du kunne starte ROG Phone 2 i en modus som kutter bort mye av spillestetikken fra menyer. Dermed vil den i praksis oppleves mer eller mindre som en blodtrimmet ZenFone 6 i bruk.

Hvis du skal bruke telefonen til spilling inkluderer Asus en liten haug verktøy for spillfunksjoner, så som å ignorere innkommende anrop mens du spiller. Det har også kommet forbedringer til den såkalte Air Trigger-funksjonen. Det betyr at du kan hvile pekefingrene på den øvre langsiden av telefonen når du spiller – telefonen bryr seg ikke om dem før du presser ned.

Dermed blir opplevelsen noen knepp nærmere å spille med kontroller. Forbedrede haptikkmotorer skal også være bygget inn, sånn at telefonen vibrerer under actionsekvensene i spill.

Massevis av tilbehør

Håndkontrollene kan festes på ROG Phone II, litt som kontrollene på en Nintendo Switch. Eller så kan de festes sammen og brukes som separat kontroller mens du har telefonen stående i stativ.
Asus

Som for fjorårets telefon finnes det et hav av tilbehør for den nye ROG-telefonen. Blant de mest spenstige en kontrollerkrybbe med ekstra skjerm som du kan plante telefonen i når du spiller. I fjor var det ikke helt åpenbart hva denne løsningen skulle være godt for, siden det ikke fantes spill som benyttet seg av muligheten for å kunne kjøre på to skjermer.

En liten vifteanordning som skal kjøle telefonen følger med i esken, men ellers er det meste av tilbehøret ting du eventuelt må kjøpe til telefonen.

Fjorårets beste tilbehør var en liten kontrollerkrybbe som du bare hektet på rundt telefonen. Den gjorde mobilspilling mangfoldige hakk bedre å spille med. Den er både videreført og forbedret. I årets utgave kan kontrollerne enten festes på selve telefonen, eller kobles sammen for å brukes som løs kontroller til telefonen.

Foreløpig er ROG Phone 2 bare lansert i Kina, og nordisk lansering er ikke klar. Det betyr at hverken salgsdato eller pris er kjent ennå. Men den kommer nok til å befinne seg et sted rundt 10.000 kroner, etter spesifikasjonene å dømme.

annonse

Les også