Til hovedinnhold

I dag er det «fiksefest» i Oslo, hvor du kan få dingsene dine reparert gratis

Fin oppfølger til den ekstreme kjøpeuken vi har vært igjennom.

Black Friday er over for denne gang, og hundretusener av nordmenn har kjøpt nye dingser for millioner av kroner.

Men samtidig som mange sitter hjemme og venter på at de nye dingsene skal komme i posten, arrangeres det en hyllest til god, gammeldags reparasjon i Oslo.

I dag er det nemlig duket for «Fiksefest for elektronikk» på Deichmanske Bibliotek, arrangert av den frivillige organisasjonen Restarters Oslo.

Reparerer helt gratis

På fiksefesten skal hvem som helst kunne ta med seg gammel elektronikk som ikke fungerer som det skal, og fikse det opp med hjelp av en knippe ildsjeler som stiller opp.

Det koster ingenting å være med, og du kan ta med deg alt fra hodetelefoner som har sluttet å fungere til en brødrister som har begynt å fuske.

Den eneste begrensningen er at dingsen du vil ha reparert ikke er altfor stor, og tunge ting som vaskemaskiner og tørketromler må du la stå hjemme.

På Fiksefestens arrangementside på Facebook står det følgende merknader:

  • Vi stiller med verktøy og kompetanse. Du stiller med hender, nysgjerrighet og reservedeler.
  • Du kan få råd om hvordan reservedeler eller skjermer bestilles på nettet og hjelp til montering.
  • Kom i løpet av de første to timene! Ta med gjenstanden din ferdig oppladet og ta med lader og adapter.
  • Ta back-up dersom du er redd for å miste data på PC eller lignende.
  • Vi tilbyr hjelp, men kan ikke garantere at tingene dine kan fikses.
  • Lær noe nytt og ha det gøy!

Startet i London

Fiksefesten skal være inspirert av en den Londonbaserte reparasjonsgruppen The Restart Project, som var de første til å arrangere en såkalt fiksefest. Konseptet har nå spredd seg flere steder i verden, skriver Restarts Oslo på nettstedet sitt.

– Nordmenn ligger på Europatoppen når det gjelder å kaste elektronikk. Ved å jobbe praktisk og lokalt er målet å endre vårt forhold til elektronikk, hvordan vi setter pris på og tar vare på den, fortalte Kaja Ahnfelt, prosjektleder for Restarters Oslo, i forbindelse med et tidligere fikse-arrangement til VG.

Prøv selv

Vi i Tek.no er selvfølgelig glade i nye dingser, og tester stadig det nyeste som kommer ut på markedet. Men vi setter også pris på produktene vi allerede har, og skriver også haugevis av reparasjonssaker.

Du finner dem alle på vår underside for reparasjon, hvor du kan lære deg alt om hvordan du bytter skjerm på din gamle iPad til hvordan du fikser skjermen på en utdatert iPhone.

annonse