Til hovedinnhold

Her er RapidE – elbilen som får Model S til å se pinglete ut

Aston Martin har endelig avduket superelbilen med 1 000 hestekrefter.

Aston Martin

I august kunne vi melde om at den ærverdige bilprodusenten Aston Martin syslet med en elbil av solid kaliber, som visstnok skulle etterlate Tesla Model S i støvet rent ytelsesmessig. Nå melder Pocket-lint om at bilen endelig er lansert – under navnet Aston Martin RapidE.

Bilen er basert på den fossildrevne Rapide S, men er nå utstyrt med kraftige elmotorer istedenfor den sedvanlige bensinslukende motoren. Grunnversjonen av bilen blir en bakhjulsdrevet modell med 550 hestekrefter, og en rekkevidde på ca. 320 kilometer.

Blå detaljer går igjen flere steder på bilen. Foto: Aston Martin

Aston Martin har imidlertid også planer om en modell for de som virkelig vil vise seg frem, der fire elmotorer skal gi deg opptil heseblesende 1 000 hestekrefter – på bekostning av litt kortere rekkevidde. Denne firehjulsdrevne modellen vil imidlertid ikke bli utviklet eller lansert før etter lanseringen av grunnversjonen, som for øvrig vil lande på markedet om tidligst to år.

Så Tesla får fortsatt regjere med sin Model S en liten stund til.

Slik ser motoren på elbilen ut. Foto: Aston Martin

Høy pris – lave salgsambisjoner

Prisen på RapidE er imidlertid i en helt annen klasse enn selv den dyreste Model S. Med en startpris på ikke helt uanselige 2,5 millioner kroner er det ikke hvem som helst som får sjansen til kjøre rundt i en RapidE.

Tesla Model S P85D er en av Aston Martins RapidE sine hovedkonkurrenter. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no

Samtidig har ikke Aston Martin ambisjoner om å selge på langt nær like mange biler som Tesla. Knapt 400 biler i året er det foreløpige salgsmålet, altså et nokså beskjedent antall biler.

I tillegg er rekkevidden på knappe 320 kilometer langt dårligere enn Model S sine over 500 kilometer, men hvis du ikke har behov for å dra på langtur hver helg og vil skille deg litt ut, er dette definitvt elbilen for deg.

Er du interessert i en litt mer sober elbil?
I mars kan du forhåndsbestille Model 3 »

(Kilde: Pocket-lint, Aston Martin)

annonse